Vihreä Uunifeta-pasta

15.5.2019 5 Comments
Rakastuin monen muun lailla Uunifetapastaan. Mitään ruokaa ei kuitenkaan jaksa loputtomiin syödä, joten päätin tuunata tuon pastan inspiroimana erilaisen version uunifeta-pastasta.

Olen täälläkin paljon puhunut siitä, miten arjessa ruuanlaiton tulee olla helppoa ja nopeaa. Joka päivä ei ole mahdollista viettää tunteja hellan edessä, vaikka se omalla tavalla olisikin ihanaa. Vielä jos samalla kertaa saa tehtyä useamman annoksen, helpottaa se iltoja. Kuinka monesti hektisen päivän jälkeen tekee mieli vain lösähtää sohvalle, ja toivoa, että joku kantaisi valmiin ruuan eteen? Vaikka ihan eteen ruokaa ei kannetakaan, jääkaapissa lämmittämistä vailla oleva ruoka on tuolloin puhdasta onnea.

 
vihrea_feta_pasta2
 

Hektisessä arjessa ruokailusta helposti tulee luistaneeksi. Joko niin, että päivällä ”unohtaa” syödä riittävän säännöllisesti tai sitten se pahin, että illalla on yksinkertaisesti vain niin väsynyt, ettei jaksa syödä? Itselläni on välillä niitä iltoja, jolloin olisi nälkä, mutta olen vain niin väsynyt, että enemmin menen nukkumaan kuin syön. Siinä vaiheessa jokin on mennyt pahasti pieleen, sillä oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta tuo on kamala tilanne.

 

Saatoin aikaisemmin tehdä melko raskasta fyysistä työtä jopa 10 tuntia putkeen syömättä, ja sen vaikutuksen huomasin ainoastaan mielessä. Nälkäkiukku kyllä tuli. Nilkkaleikkauksen jälkeenhän olin neljä viikkoa lähes liikkumatta, ja tuon neljän viikon aikana myös lihasvoimat jaloista katosivat. Nyt olen taas joutunut tekemään noita pitkiä työvuoroja ilman riittävää ravintoa, ja nälkäkiukun lisäksi olen saanut järkyttävät lihaskivut seuraavalle päivälle. Kivut ovat olleet niin kovat, että pahimmillaan olen joutunut syömään kolmiolääkkeitä. Jos tästäkin kuitenkin etsii jotain hyvää, niin olen todellakin ymmärtänyt, miten paljon fyysinen työ vaatii energiaa myös lihaksille, eikä ainoastaan mielelle. Eikä se riitä, että syö päivän aikana riittävästi, vaan sitä energiaa pitää tulla myös sen työpäivän aikana.

 
vihrea_feta_pasta
 

Tomaattisen uunifetapastan tilalle halusin luoda jotain yhtä hyvää ja helppoa valmistaa, mutta ehkä hieman terveellisempää ja tietysti vaihtelua tomaatin tilalle. Valitsinkin raaka-aineiksi pinaatin, jolla on paljon terveysvaikutuksia myös kypsennettynä sekä kesäkurpitsan. Lisäksi vähensin huomattavasti öljyn määrää, vaikka kyseessä onkin oliiviöljy. Kokeilin myös laittaa joukkoon lehtikaalia, mutta se ei mielestäni sopinut siihen.

 

Vihreä uunifeta-pasta

 

200g tuoretta pinaatti

350g kesäkurpitsaa

200g fetaa

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

tuoretta basilikaa

 

Pilko kesäkurpitsa lohkoiksi. Sen jälkeen pyöräytä pinaatit kulhossa oliiviöljyssä. Mausta kevyesti suolalla. Sekoita pinaatit ja kesäkurpitsanlohkot keskenään ja levitä ne tasaisesti uunivuoan pohjalle. Laita fetajuusto päälle. Mausta pippurilla. Tuore pippurimyllystä jauhettu pippuri antaa intensiivisemmän maun. Paista uunissa tasalämmöllä n. 20 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Kuitenkin siihen asti, että feta alkaa ”sulamaan” ja ruskistuu hieman päältä. Tuolla välin keitä pasta. Nykyään pastaa on saatavilla vaikka missä muodossa, joten jos kaipaat terveellisempää vaihtoehtoa perinteisen vaalean pastan tilalle, valitse esim. kikherneistä valmistettua pastaa. Kun feta on valmis uunista, sekoita pasta tasaisesti joukkoon. Tarjoile tuoreen basilikan kera. Reseptistä tulee 3-4 annosta.

 

Joko olet kokeillut helppoa Hedelmäistä Kanapataa?

 
vihrea_feta_pasta3
 

Joko olet maistanut alkuperäistä uunifetapastaa?

5 Comments

 • Eija/Lentävä joogamatto-blogi 15.5.2019 at 14:39

  Kivasti olet kehitellyt reseptiä 🙂 Tykkäsin alkuperäisestä mutta kun olen vaihtelua kaipaava, niin tää menee pian kokeiluun!

 • Janina 15.5.2019 at 19:12

  Kuulostaapa hyvältä! Paljon olen kuullut kehuja uunifetapastasta, mutta itse en ole sitä vielä testannut. Tämä voisi olla kiva versio kokeilla myös!

 • Melissa 16.5.2019 at 17:11

  En ole maistanut, en pidä lämpimästä fetasta mutta montaa muuta variaatiota on tullut maistettua 🙂 Hyvältä näyttää.

 • Anna 16.5.2019 at 19:08

  itse en tykästynyt uunifetaan.. :/

 • tuulanneli 21.5.2019 at 09:05

  Enpä ole ehtinyt vielä maistamaan! Todella herkulliselta kuulostaa tämä respepti.

 • Leave a Reply

  ×