Ulos Uutelaan

5.1.2018 No Comments
Minusta löytyy kaksi puolta. Toinen puoli nauttii kaupungin vilinästä, mutta toinen puoli kaipaa metsän rauhaa. Välillä näiden kahden puolen tasapainoilu on haastavaa.

Haastavaa siitä tekee arjen hektisyys, ei ole aikaa lähteä kovinkaan kauas etsimään metsää, jossa saisi patikoida ilman liikenteen mölyä, kuunnellen vain lintujen laulua ja tuulen huminaa.

 

Onneksi tästä Helsingin läheltä löytyy myös paikkoja, joissa pääsee nauttimaan metsän rauhasta ja samaan aikaan myös merestä. Olen asunut nyt täällä pääkaupunki seudulla yhdeksän vuotta, joista kahdeksan vuotta Helsingissä, ja vasta parin viimeisen vuoden aikana Uutela on tullut minulle tutuksi. Metsässä oleminen on minulle rauhoittumista. Rauhoittumista, johon en välttämättä edes kaipaa seuraa. Saan seurata juuri niitä polkuja, jotka minua kiinnostavat. Saan olla omien ajatuksieni kanssa. Voin vaan istua jonkin kiven päälle juomaan kuksasta kuumaa teetä. Voin vain olla.

 
PB127673
PB127676
PB127700
 

Usein kamera on metsäretkillä seuranani. Aikaisemmin en kovinkaan usein ole kuvia täällä blogissa jakanut, sillä ne ovat olleet minulle terapiakuvia, mutta nyt haluan muutamia jakaa teillekin. Perjantaina oli ihanan aurinkoinen sää ja hieman harmitti, että silloin en päässyt metsään. Vaikka lauantaina ei aurinko enää samalla tavalla paistanut, ulkona oleminen oli siitä huolimatta paras tapa viettää vapaapäivää.

 
PB127671
PB127649
PB127664
PB127701
 

olin ajattelematta yhtään mitään ja katselin merta, jonka ranta oli alkanut jäätymään.

 

Luonto metromatkan päässä keskustan hälinästä

 

Patikoin pitkin Uutelan pieniä polkuja kuvaten ympäristöä ja välillä vain pysähtyen olemaan. Välillä ajatuksissa pyörivät asiat, jotka kaipaavat muutosta tai ratkaisua, mutta välillä vain olin ajattelematta yhtään mitään ja katselin merta, jonka ranta oli alkanut jäätymään. Joistain kohti vesi oli rannassa niin kirkasta, että pohjasta pystyi erottamaan pienetkin kivet. Kirkkaampaa kuin koskaan kesällä. Sellaista raikasta, johon olisi halunnut upottaa varpaat, jos ei olisi tiennyt sen seurauksia. Välillä pysähdyin nuotiopaikalle paistamaan makkaraa ja grillaamaan vaahtokarkkeja. Juttelin muiden kanssa, jotka myös nauttivat talvisesta luonnosta. Jos omasta termarista on päässyt kuuma juoma loppumaan, retken päätteeksi voi vielä pysähtyä juomaan kupillisen kaakaota tunnelmalliseen Kahvila Kampelaan.

 

Nämä talviset päivät ovat olleet ihania, ja vaikka sää tiedotus näyttää plussa-asteita, aion uskoa siihen, että lumet eivät sula pois. Vapaapäivät olen viettänyt pääsääntöisesti metsässä, sillä salille ei lääkekuurin vuoksi ole nyt hetkeen asiaa, mutta metsän rauha tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Mieli haikaa silti kovasti Lappiin. Kaipaan kovasti elämääni sellaista tiettyä pysyvyyttä, jota opiskelijana ei ole. Vapaapäivät ovat kortilla, eikä niitä ole paria päivää enempää putkeen, jotta reissu pohjoiseen olisi mahdollinen. Silti elättelen vielä toivoa, että ehkäpä lopputalvesta pääsisin hetkeksi vaeltelemaan talviseen Lappiin.

PB127775
PB127787
PB127796
 

Sitä ennen onneksi löytyy Uutela, metromatkan päästä keskustasta. Talvinen Nuuksio on vielä kokematta ja sinne aionkin suunnata heti kun taas tenttikiireet helpottavat.

 
PB127693
 

Mistä löytyy teidän suosikki ulkoilupaikat? 
Onko ne täällä Pääkaupunkiseudulla vai kenties jossain kauempana?

No Comments

Leave a Reply

×