Tuore tomaattisalsa & Lautasella-messujen lippuarvonta

23.4.2018 8 Comments

*Yhteistyössä Messukeskus

 

Viime aikoina olen paljon miettinyt ruokaa. Ruokaa, joka saisi minut voimaan hyvin. Kehoni ei voi tällä hetkellä niin hyvin kuin haluaisin sen voivan. Tietyt asiat elämässä tiedän tällä hetkellä rajoittavan hyvinvointiani ja ilman niitä voisin paremmin, mutta tällä hetkellä ne ovat osa elämääni, ja riippumattomissa minun tahdosta. Ne asiat eivät kuitenkaan kokonaan selitä miksi en voi niin hyvin kuin haluaisin.


 

Ratkaisun uskon löytyvän ruuasta, mutta en tiedä miten.

 

Ratkaisun uskon löytyvän ruuasta, mutta en tiedä miten. Olen kiinnittänyt entistä enemmän huomioita ravintooni. Syön mahdollisimman laadukasta ruokaa. Herkuttelemaankin pyrin mahdollisimman laadukkaasti. En syö mäkkärin hampurilaisia, vaan jos haluan hampurilaisen, nautin laadukkaista raaka-aineista alusta alkaen itsetehdyn hampurilaisen. Sellaisen, jonka sämpylät tai majoneesi ei tule valmiina, vaan kokki on ne omin käsin tehnyt. En laske kaloreita, mutta täytän lautasen ensiksi kasviksilla. Oloni ei silti ole parantunut, joten syön jotenkin väärin.

 

Oikea tapa syödä?

 

Olen saanut vinkkejä, että minun pitää vain löytää se minulle sopiva tapa syödä, jotta voisin paremmin. No sen tiedän itsekin, mutta se ei ole aina niin helppoa. Olen toki kokeillut vaikka minkälaiset ruokavaliot maidottomasta hiilihydraatittomaan, mutta nekään eivät ole tuoneet onnea. En halua uskoa, että hyvinvoinnin edellytyksenä olisi tiukka ruokavalio, vaan haluan uskoa enemmän ruuan laatuun. Ajatus siitä, että en ikinä saisi syödä pizzaa tai hampurilaista, jos haluaisin voida hyvin, tuntuu kamalalta.

 
tomatosalsa
 

Ruoka on toki minulle myös “polttoainetta”, enkä halua laittaa kehooni halvinta bensiiniä, mutta ruoka on minulle myös nautinto. Liika kuri veisi ilon syömisestä ja ruuasta nauttimisesta. Eniten nautin itsetehdystä värikkäästä ja maukkaasta ruuasta, ja haluan pystyä lisäämään ruokaani vaikka maissia, jos siltä tuntuu, ilman että joudun miettimään, sopiiko se ruokavaliooni. (Tosin maissi kyllä ei sovi, joten sitä en lisäisi.)

 

Kaupasta toki saa hyvänkin makuisia tomaattisalsoja, mutta ne sisältävät paljon myös turhia säilöntä- ja lisäaineita.

 

Minun oli pitkään tehnyt mieli nachoja, joten päätin viikonloppuna herkutella hieman niillä. Kaupasta toki saa hyvänkin makuisia tomaattisalsoja, mutta ne sisältävät paljon myös turhia säilöntä- ja lisäaineita, joita pystyy helposti välttelemään tekemällä itse tomaattisalsan. Tekeminen on helppoa, ja ”vaikeinta” salsan valmistuksessa onkin tomaattien pilkkominen.

 
tomatosalsa2
 

Tomaattisalsa

 

3-4 tomaattia
200g tomaattimurskaa
1 sipuli / 100g pakastesipulia
Puntti korianteria
Mausteita maun mukaan; paprikaa, chiliä, mustapippuria…

 

Pilko tomaatit lohkoiksi ja poista niiden sisällä oleva hedelmäliha. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pilko sipuli samankokoiseksi kuutioksi. (Itse käytän usein pakaste sipulia, sillä sipulin pilkkominen ärsyttää herkkiä silmiäni paljon. Pakastesipuli on kuitenkin sulaessaan vetistä, joten kuullotan sitä pannulla hieman, jotta vetisyys katoaa.) Lisää pilkottujen tomaattien ja sipulien joukkoon tomaattimurska. Lisää hienonnettu korianteri joukkoon. Helpoiten korianterin saa pieneksi leikkaamalla sen saksilla. Otan nipun korianterin lehtiä käteen ja saksin ne joukkoon. Ei hienon ravintolan tyyliä, mutta helpottaa kummasti kotikeittiössä kokkaamista. Lopuksi sekoita raaka-aineet tasaisesti sekaisin ja mausta maun mukaan esim. paprikalla ja chilillä. (Maustamiseen voit myös käyttää tuoreita paprikoita tai chilejä.)

 

Reseptistä tulee noin 2-4 annosta salsaa, riippuen tomaattien koosta ja syöjien nälän määrästä.

 
tomatosalsa3
 

Lautasella -messut 27.-28.4.2018

 

Lautasella-uutuustapahtuma kutsuu tapaamaan kasvotusten gluteenittomien, vege- ja vegaaniruokien sekä raakaravintotuotteiden valmistajat, maahantuojat, jälleenmyyjät ja vähittäiskaupan edustajat. Lautasella 2018 -tapahtumassa esittäytyvät omilla alueillaan gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto.

 

Sain yhteistyössä Messukeskuksen kanssa arvottavaksi yhden messulippupaketin Lautasella-messuille. Pakettiin sisältyy kaksi lippua messuille. Liput oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn messuille. Toimitan liput sähköpostitse, joten osallistuessani, tarkistathan, että sähköpostiosoite on toimiva. Aikaa osallistua arvontaan on torstaihin 26.4.2018 klo 21 asti. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla. Jos haluat tuplata voittomahdollisuudet, voit osallistua arvontaan myös toisella arvalla Instagramissa

 
tomatosalsa4
 

Miten te olette löytäneet oikean tavan syödä, jotta voitte hyvin?

8 Comments

 • Miia 24.4.2018 at 08:34

  Mulla on vielä vähän hakusessa koko syömishomma. Olen ihan vastottain luopunut vähähillihydraattisesta ruokavaliosta, kun en enää jaksanut niitä rajoituksia ja oma olokaan ei ole ollut paras mahdollinen.
  Herkän vatsan kanssa joutuu tietenkin katsomaan mitä suuhun laittaa, mutta ainakin tällä hetkellä olo ihan hyvä, kun syö mahdollisimman monipuolisesti. Välillä kyllä tuntuu, että teen itselleni koko syömishommat liian monimutkaiseksi 🙂

 • Mira / Blinger Shimmer -blogi 24.4.2018 at 08:58

  Näyttääpä herkulliselta eikä myöskään kuullosta mitenkään vaivalloiselta tehdä – pitää joskus testata, makuelämys varmasti ihan toista kuin kaupan purkeissa 🙂

 • LiinaKoo 24.4.2018 at 09:54

  Herkullisen näköistä tomaattisalsaa 🙂

  Mahdollisimman paljon proteiinia ja hyviä hiilareita niin vatsa voi todella hyvin 🙂

 • Vilja 25.4.2018 at 19:20

  Mukana arvonnassa!

 • Mari_Shopaholic 26.4.2018 at 07:13

  Mä en varmaan ole vielä löytänyt sitä oikeaa tapaa, mutta pienin askelin kohti parempaa. Näyttää tosi hyvältä tuo salsa-annos!

 • Miissu 26.4.2018 at 18:50

  Yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti ja toki käyttää laadukkaita raaka-aineita.. En myöskään lähde kovin helposti trendi dieetteihin mukaan, vaan olen enemmin oman tieni kulkija.. 🙂

 • Annukka || Ikkunalla 26.4.2018 at 22:19

  Liput on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

 • Hanna-Mari 27.4.2018 at 07:14

  Näyttääpä hyvältä! Itse en ole salsan ystävä, mutta tuo resepti täytyy laittaa kokeiluun. Inhoni salsaa kohtaan on tullut lähinnä juuri maistettuani sitä kaupan salsaa 😀

 • Leave a Reply

  ×