Tammisaaren joulumarkkinoilla

 

Viime lauantaina sain kutsun VisitSouthCoastFinlandilta lähteä etsimään joulutunnelmaa Tammisaaren joulumarkkinoilta. Joulumarkkinoilla on aina oma tunnelmansa, oli ne sitten missä päin maailmaa vain. Ulkona vielä viime viikonloppuna joulutunnelma oli kaukana ja kylmä viima vaati vetämään kaulahuivin tiukemmin kiinni kaulan ympärille. Kylmästä viimasta huolimatta markkinoilla oli lämmin tunnelma.

Kylmästä viimasta huolimatta markkinoilla oli lämmin tunnelma.

 
PC092305
PC092321
 

Moni oli varmasti tullut hankkimaan erilaisia joulukoristeita, herkkuja ja lahjoja markkinoilta, mutta veikkaan, että suurin syy monelle oli tulla markkinoille nähdäkseen muita tammisaarelaisia. Iloinen puheensorina kuului ympäri markkinoita. Se toi oman rauhallisen ilmapiirin markkinoille. Lapsuudesta muistan markkinat aika aggressiivisinakin myyntitapahtumina, myyjät huusivat kilpaa. Näillä markkinoilla ei sellaisesta ollut merkkiäkään. Jokainen sai rauhassa ihastella myytäviä tuotteita ja ostaa mikäli jotain kivaa löytyi.

 

Tällaiset joulumarkkinatkin ovat tärkeitä, sillä tällä yhteisöllisyydellä pienyrittäjyyttäkin voidaan tukea.

 

Markkinoilla tykkään siitä, että myynnissä on paikallisten pienyrittäjien tuotteita. Omalla kulutuskäyttäytymisellä haluan mahdollisuuksien mukaan tukea pienyrittäjyyttä, sillä tuntuu, että isot kauppaketjut valtaavat yhä enemmän reviiriä, ja monelle pienyrittäjälle se tarkoittaa yrittäjyyden loppua. Pienenä on vaikea kilpailla isoja vastaan. Sen vuoksi tällaiset joulumarkkinatkin ovat tärkeitä, sillä tällä yhteisöllisyydellä pienyrittäjyyttäkin voidaan tukea.

 
PC092302
PC092303
PC092311
PC092406
 

Kuumaa glögiä siemaillessa oli mukava katsella, miten pienen paikkakunnan ihmiset olivat kerääntyneet näkemään toisiaan.

 

Välillä oli saatava jotain lämmintä juotavaa ja moni muukin oli paennut kylmää viimaa turvaan kahvilan lämpöön ja kuumaa glögiä siemaillessa oli mukava katsella, miten pienen paikkakunnan ihmiset olivat kerääntyneet näkemään toisiaan.  Sama iloinen puheensorina, joka markkinoilla kuului, täytti koko myös koko kahvilan.

 

Ravintola Strandis

 

Markkinoiden jälkeen pääsimme täyttämään vatsat Ravintola Strandikseen. Lounaaksi meille oli tarjolla halloumia ja parsakaalia. Tykkäsin paljon, että annoksessa raaka-aineiden omat maut tulivat hyvin esille. Annos näytti ja maistui hyvälle. Enemmänkin olisin voinut syödä, sillä annos oli melko pieni. Jälkiruuaksi tarjolla oli suklaamousse, joka toimi yllättävän hyvin punaviinin kanssa yhdessä. Makuaisteja kyllä hemmoiteltiin, mutta vatsa jäi vähän tyhjäksi.

 
PC092437
PC092448
 

Tammisaaren joulumarkkinat järjestetään taas seuraavan kerran ensi vuonna, mutta tulevana viikonloppuna pääsee nauttimaan jobulumarkkinoista Billnäsiin. Härkätallin joulumarkkinat ovat avoinna 16.-17.12 klo 11-16. Myynnissä on mm. Ruukkikylän herkkujen marinoituja valkosipuleita, chiliglögiä sekä sinappia joulukinkulle. Markkinat löytyvät osoitteesta Billnäsin puistotie 3.

 
PC092402
 

Vierailetteko joulumarkkinoilla? 
Menettekö joulumarkkinoille haistelemaan tunnelmaa vai viekö jouluostokset mukanaan? 

7 Comments

 • Martina 19.12.2017 at 14:02

  Tammisaari on edustanut minulle kesäkaupunkia parhaimmillaan, mutta uskon että siellä on tunnelmallista myös joulumarkkinoiden aikaan. Itse harmittelin tänä vuonna sitä etten pääse raskausmahani kanssa Keski-Euroopan joulutoreille, mutta näin jälkiviisaana voin todeta, että olisihan täällä kotimaassakin ollut jouluista kierreltävää. No, ensi vuonna sitten sekä kotimaan että Euroopan joulutoreja senkin edestä! 🙂

 • DiaryOfShopaholic 19.12.2017 at 14:02

  Tuolta sitä joulutunnelmaa löytyy jos mistään, ihania kuvia 🙂

 • Niina / une petite life 19.12.2017 at 14:02

  Ihania kuvia! Tarkoitus oli mennä tänä vuonna Porvooseen joulumarkkinoille, mutta ne olivatkin jo olleet aimmin joulukuussa eli reissu peruuntui :/ Mutta onneksi Helsingissä pääsee Tuomaanmarkkinoille 🙂

 • Johanna / P.S. Never Stop Smiling 19.12.2017 at 14:02

  Joulumarkkinat on ihania, se ihan omanlainen tunnelma vie mukanaan 🙂 Viime vuonna oltiin myyjänä eräillä joulumarkkinoilla, ja sekin oli tosi hieno kokemus.

 • Melissa L 19.12.2017 at 14:02

  Ei ole aikoihin tullut käytyä joulumarkkinoilla. En tiedä mistä moinen johtuu, ennen käytiin aina vanhan ajan joulumarkkinoilla. Kuului joulunajan juttuihin.

 • Ne Tammelat 23.12.2017 at 09:53

  Tänä vuonna on joulumarkkinat jääneet tyystin väliin, joten on kiva fiilistellä tunnelmaa edes virtuaalisesti 🙂

 • Joanna Sormunen 23.12.2017 at 09:53

  Voi kun on kaunista ja värikästä, ja suorastaan herkullisen näköistä! Olisi kyllä mukava päästä joulutorille.

 • Leave a Reply

  ×