Ruusumuffinssit vappubrunssille

30.4.2018 No Comments

*Yhteistyössä Finnish Plant

 

Huomenna on jo Vappu ja kevään viimeinen kuukausi alkaa virallisesti. Kesä on jo siis aivan kulman takana. Joko teillä on vappusuunnitelmia? Monelle perinteinen vappubrunssi jää itseltäni tänä vuonna väliin, mutta muutaman ystävän kanssa, joilla on sama tilanne, päätettiin järjestää vappuBrinneri, eli brunssi illallisaikaan. Brinnerille ajattelin leipoa jotain hyvää ja vähän erilaista. Siihen ajatukseen sopikin hyvin FinnishPlantin luomu ruusunterälehtihillo, jota sain testiin Gastromessuilta.


 

Miksipä en voisi vielä näin kolmekymppisenäkin ostaa itselleni vaaleanpunaista My Little Pony-vappupalloa.

 
ruusumuffinssit3
 

Vappu on aina ollut yksi lempijuhlistani. Lapsena sain valita aina oman vappupallon kaikkien niiden kiiltävien ja upeiden pallojen joukosta. Sitä valintaa oltiin mietitty jo kauan ennen vappua. Vappuun liittyvätkin monet lapsuuden parhaimmat muistot. Näin aikuisenakin vapun värikkyys herättelee kohti kesää pimeän talven jälkeen. Monet lapsuuden vapputraditiot ovat muuttuneet vuosien saatossa ja muuttuvat koko ajan. Kymmenen vuotta sitten kuplivien aukaisu ystävien kanssa oli parasta vapussa, mutta nykyisin nauttii enemmän ruuasta ja kuplivasta ilosta vähemmällä kuplajuomalla. Kenties jotain pientä nostalgian poikaa on havaittavissa ja olen ihaillut kaupungilla vastaantulleita vappupalloja. Miksipä en voisi vielä näin kolmekymppisenäkin ostaa itselleni vaaleanpunaista My Little Pony-vappupalloa.

 
ruusumuffinssit
 

Ruusumuffinsit

 

2 dl kookosjauhoa

2 dl hirssijauhoa

3 tl leivinjauhetta

 

2 dl kookosmaitoa

3 pientä banaania (2 isoa)

 

80g Finnish Plantin Ruusunterälehtihilloa

 
ruusumuffinssit6
 

Sekoita ensiksi kuivat aineet toisessa kulhossa tasaisesti sekaisin. Muussaa banaani toisessa kulhossa ja sekoita kookosmaidon kanssa siitä tasaista massaa. Helpoiten tämä onnistuu blenderissä, mutta käsinkin se onnistuu, tosin suutuntumaa siihen kyllä todennäköisemmin jää. Sen jälkeen sekoita kuiva-aineseos pienissä erissä banaani-kookosmaitomassan sekaan. Lopuksi lisää n. 3 ruokalusikallista ruusunterälehtihilloa taikinaan ja kääntele se varovasti taikinan sekaan. Asettele taikina muffinsivuokiin ja päälle voi vielä koristeeksi tipauttaa vähän lisää hilloa.

 

Paista muffinseja 200 asteessa uunin keskiosassa n.25 min. Hammastikulla voit hyvin testata kypsyyttä, jos tikkuun tarttuu taikinaa, anna muffinssien vielä kypsyä lisää.

 

Näitä leipoessani, mietin, että jotain unohdin. Ja se jotain oli, muffinssivuokien voitelu. Sen kun tekee, niin irtoaa muffinssit huomattavasti helpommin vuoista.

 
ruusumuffinssit7
 

Jokaisella jotakin

 

Suunniteltaessa yhteisiä brunsseja tai muita ruokahetkiä, usein ongelmaksi nousee erikoisruokavaliot. Yhdelle pitää olla gluteenitonta, toiselle maidotonta, ja yksi ei kestä ollenkaan omenaa jne. Jokaiselle ei kerkeä tai jaksa tehdä omia tarjottavia, joten tarjottavien tulee istua mahdollisimman moneen erikoisruokavalioon. Nämä muffinsit sopivat gluteenittomaan, maidottomaan (ja sitä myöten tietysti myös laktoosittomaan) sekä vegaaniseen ruokavalioon. Muffinsipohjassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria, vaan makeus tulee banaanista. Ruusunterälehtihillossa tietysti on sokeria, joten diabeetikon kannattaa se huomioida. Sokeria hillossa on 25g/100g ja taikinaan käytin n. 80 g hilloa. Taikinasta tuli 10 muffinsia, joten yhteen muffinsiin jäi n. 2 g hillon mukana tullutta sokeria. Joten lisättyä sokeria näissä on melko vähän.

 
ruusumuffinssit2
 

Valmistamme Finnish Plant Ruusun Terälehtihilloa maatilallamme viljellyistä Rosa Rugosan kukista. Suomen pohjoinen ilmasto ja valoisat kesäyöt antavat Finnish Plant Ruusun Terälehtihillolle hienostuneen aromin. Maku on ruusuinen, ryhdikäs ja raikas. Hillossa on miellyttävä ja pitkä jälkimaku. Finnish Plant Ruusun Terälehtihillo avaa käyttäjilleen uuden makuyhdistelmien maailman.

 

Maultaan nämä muffinsit eivät ole yhtä makeita kuin perinteisen muffinssireseptin mukaan tehdyt, mutta sopivat erinomaisesti brinnerille, jossa tarjolla on myös muita herkkuja. Kaiken makeankaan ei tarvitse olla todella makeaa. Ruusunterälehtien maku tuo aika luksussäväyksen näihin ja mikäli näistä haluaisi tehdä enemmän suolaisen tarjottavan, hyvä brie-juusto sopisi näiden rinnalle erinomaisesti.

 

Värikästä ja kuplivaa Vappua! Toivottavasti sää sallii edes ulkona olemisen, vaikka monessa paikassa vielä saattaakin jäädä puistopiknikit odottamaan lämpimämpiä kelejä.

 
ruusumuffinssit8
 

Millaisia herkkuja teidän vappubrunssiin sisältyy?

No Comments

Leave a Reply

×