Ravintolasuositus Tallinnaan : Restoran Rae

5.1.2018 4 Comments

 

Pääsiäinenhän on hiljentymisen lisäksi hyvästä ruuasta nauttimisen juhla. Itselleni se uskonnollinen puoli ei koskaan ole ollut kovin merkittävä, mutta ruoka senkin sijasta. Lauantaina lähdettiinkin herkuttelemaan tuonne lahden toiselle puolelle Tallinnaan. Sattumalta löydettiin pieni ja kodikas ravintola Rae, jonka ruoka vei kielen mukanaan.

Aamun seikkailujen jälkeen Katajanokalla odotti meitä Viking Line FSTR ja sen Vip Loungen aamupala kuohuvineen. FSTR aloitti viime viikolla kulkemisen ja odotin, että kyseessä olisi ollut hieno uusi (tai ainakin uudistettu) laiva. Matka meni kyllä nopeasti, alle kahdessa tunnissa, mutta siihen vaikutti eniten seura. Olin haaveillut vohveleista ja nutellasta aamupalalla, mutta pelkkä normaali aamupalabuffet olisi ollut jo parempi. Ainut plussa oli smoothiet, jotka olivat muutakin kuin vain mansikkaa ja banaania blendattuna. Työmatkustamiseen FSTR sopii varmasti hyvin, mutta jos tarkoituksena on lähteä viettämään hyvää aikaa ja rentoutua, vanhat ”hitaat” laivat ovat siihen parempia.

 

Sisällä ravintolassa oli kuitenkin aivan erilainen tunnelma. Tunnelma, jonne halusi ehdottomasti jäädä syömään.

 
Restonran Rae4
Restonran Rae3
 

Vaikka aamupala ei täyttänytkään odotuksiani, löytyi Tallinnan vanhasta kaupungista ravintola, joka täytti odotukset. Oikeastaan ylitti ne. Moni varmasti tietää siinä Vanhan Kaupungin aukiolla olevat terassikompleksit, joista on vaikea erottaa, että missä mikäkin ravintola alkaa ja mikäkin loppuu. Terassit eivät kuitenkaan olleet vaihtoehto kylmän sään vuoksi, joten sisälle oli päästävä. Ulospäin Rae ei kovin kummoiselta paikalta näyttänyt. Eikä se juurikaan erottunut terassien takaa. Sisällä ravintolassa oli kuitenkin aivan erilainen tunnelma. Tunnelma, jonne halusi ehdottomasti jäädä syömään.

 
Restonran Rae1
Restonran Rae5
 

Miltä ruoka sitten maistui?

 

Jokainen annos oli todella kaunis ja niitä söi jo pelkästään silmillä. Kauniin ulkonäön lisäksi makukin oli erinomainen. Alkupalana ollut vuohenjuustosalaatti oli täydellinen mansikkoineen. Vuohenjuusto oli oikeasti lämmintä, ei haaleaa, kuten usein valitettavasti monessa ravintolassa on. Pääruuaksi valitsin puolestaan risottoa mintusta ja herneistä, tarjoiltuna kampasimpukoiden kanssa. Risotto ei peittänyt kampasimpukoiden makua, vaan maut täydensivät toisiaan. Jos olisin jaksanut, olisin voinut syödä toisenkin annoksen. Mutta oli jätettävä tilaa jälkiruuallekin. Jälkiruokaa ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä mustikkajuustokakku kuulosti niin hyvältä, että se oli siinä. Vähän jännitti, että onko kakku kovinkin liivatteinen, mutta se oli erittäin pehmyttä ja kermaisen makuista. Mustikka maistui juuri sopivasti.

 

Suomessa samanlainen setti olisi maksanut varmaankin puolet enemmän.

 
Restonran Rae6
Restonran Rae7
 

Kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen ja pullo viiniä maksoi n. 100 euroa, joten ei ihan halvimmasta päästä, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen. Suomessa samanlainen setti olisi maksanut varmaankin puolet enemmän. Suomea tarjoilijat eivät juurikaan puhuneet, mutta englanti sujui erittäin hyvin. (Miksiköhän aina oletetaan, että Virossa puhutaan suomea, kun eihän meistäkään moni puhu viroa.) Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa, jos haluaa helposti löytää hyvää ruokaa.

 

Rae Restaurant & Cafe
Raekoja plats 10, Tallinn, Estonia

 

Open hours
Sun-Thu 9:00-22:00
Fri-Sat 9:00-00:00

 

Hyvään ruokamatkaan kannattaa yhdistää myös kulttuuria. Viron taidemuseo on kokemisen arvoinen paikka, josta löytyy paikallista taidetta 1800-luvulta lähtien. Lisää taidemuseosta pääset lukemaan tästä postauksesta.

 
Restonran Rae
 

Onko teillä ravintolasuosituksia Tallinnaan?

4 Comments

 • Anonyymi 17.4.2017 at 16:25

  Sukupolvikysymys tuo Viron osaaminen – sukupolvi, joka kasvoi katsomalla Suomen televisiota, oppi käyttämään äidinkieltämme. Nuoremmilta ikäluokilta, alle 40-vuotiailta, tämä taito puuttuu. Neuvostoajoista juontaa siis se käsitys, että virolaiset osaavat suomea.

  • Annukka || Ikkunalla 25.1.2018 at 23:15

   Televisiolla on varmasti iso merkitys kielen osaamiseen. Tuolla huomasi myös, että he, jotka ovat kasvaneet ennen televisiota, eivät puhuneet suomea, eivätkä välttämättä edes kunnolla viroa, ainoastaan venäjää.

 • Dinner4u2 Mirka & Pauliina 17.4.2017 at 16:25

  Kiitos vinkistä, tämä olikin aivan uusi paikka. Tallinnassa on kyllä valinnanvaraa ravintoloiden suhteen. Paljon todella mielenkiintoisia ravintoloita, joista välillä on vähän vaikea valita.

  • Annukka || Ikkunalla 25.1.2018 at 23:16

   Ole hyvä, suosittelen testaamaan paikan. Totta, että Tallinnassa on paljon valinnan varaa, mutta onneksi Tallinnaan ainakin täältä Etelä-Suomesta pääsee nopeasti, joten voi vähän useammin vierailla siellä ja etsiä uusia makuelämyksiä. 🙂

  Leave a Reply

  ×