Nuuksio on paras paikka rauhoittua

Kaksi kiireistä viikkoa sekä paljon ihmisiä ja hälinää ympärillä, uuvutti minut viime viikolla, ei niinkään fyysisesti vaan enemmänkin henkisesti. Mieli kaipaisi rauhaa, vaikka nautinkin paljon ihmisistä ja siitä, että asioita tapahtuu ympärilläni. Luonto on paras paikka rauhoittua.

Onneksi läheltä löytyy Nuuksio. Metsä, jossa saa liikkua vapaasti kuunnellen tuulen huminaa ja lintujen laulua. Etsiä ne pienet polut, joiden varrelta löytää joka kerta jotain uutta ja kaunista. Saa vain olla omien ajatuksien kanssa. Tai olla ajattelematta mitään ja nauttia vain ympäristöstä.

 
Nuuksio6
Nuuksio7
 

Paras tapa viettää vapaapäivä

 

Vapaapäivänä on onnea saada pakata reppuun herkulliset eväät ja suunnata metsään. Usein aloitan retken joltain merkityltä polulta, mutta nähdessäni mielenkiintoisen pienen polun suuntaa sitä pitkin seikkailuun. Useinkaan en tiedä mitä edessä odottaa. Välillä olen löytänyt itseni keskeltä suota, jossa on saanut todella tarkkaan katsoa mihin astuu, ettei tipu suon silmään.  Toisaalta olen löytänyt itseni suurelta kukkapellolta, jossa eri väriset kukat loistivat kilpaa auringon kanssa.

 

Metsä on paras paikka ottaa aikaa itselleen. Auringon paistaessa toki moni muukin on päättänyt viettää rentouttavan päivän metsässä. Metsävieraita on tullut ympäri maailmaa, ja puheensorina on sen mukaista. Parhaimman rauhan löytää kuitenkin juuri noilta pieniltä poluilta, joilla edes nykyaikaiset tietoverkot eivät tavoita. Käteen onkin parasta ottaa kunnon vanhan aikainen kartta ja kaivaa isoisän opit takaraivosta, jotta osaa suunnata oikeaan ilmansuuntaan.

 
Nuuksio
Nuuksio8
Nuuksio9
Nuuksio10
 

Oli rauhoittavaa päästä nauttimaan hiljaisuudesta ja viimeisistä syyspäivistä luontoon. Istuin kuuman teekuksan kanssa Mustanlammen rannalla ja kuuntelin hiljaisuutta. Kaikki ylimääräinen hälinä oli poissa. Metsässä on jotain voimaannuttavaa.

 

Pari viimeisintä päivää on ollut minulle unelmatalvisää. Muutama aste pakkasta ja lunta maassa. Kumpa tälläkin viikolla pääsisin luontoon, mutta kiire on taas vallannut arjen. Onneksi kiirekin johtuu pääsääntöisesti mukavista jutuista, joten siitäkin nauttii, kunnes taas pääsee rauhoittumaan luontoon.

 
Nuuksio14
Nuuksio12
Nuuksio2
 

Viritä arkesi uudelle tasolle metropolin lähikansallispuistossa. Nuuksion luonnossa voit liikkua monipuolisesti: harrastaa työpäivän jälkeen tai kaupunkilomalla tai pakata repun reippaalle viikonloppuretkelle perheen kanssa. Nuuksion järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön.

 

Olen onnellinen, että Nuuksioon pääsee julkisilla suhteellisen helposti. Vaikka onhan se toki toisella puolella pääkaupunkiseutua kuin missä itse tällä hetkellä asun, mutta junia Espoon keskukseen kulkee useampi tunnissa ja ainakin kesäaikaan busseja sieltä Nuuksioon menee puolen tunnin välein.

 

Helsingin läheisyydestä löytyy myös toinen kansallispuisto, Sipoonkorpi, josta pääset lukemaan tästä postauksesta.

 
Nuuksio3

Onko sinulla jokin paikka, joka rauhoittaa? 

1 Comment

  • Jenny/Vastaisku ankeudelle 29.1.2017 at 14:47

    Ihania kuvia 🙂 Nuuksio on kyllä mahtava paikka!

  • Leave a Reply

    ×