Mitä tehdä ollessa yksin risteilyllä?

5.1.2018 4 Comments
*Kaupallinen yhteistyö Silja Linen kanssa

 

Ihmettelin joskus, kun tuttuni kertoi käyvänsä risteilyillä yksin. Eikö laivalla olisi vähän tylsää yksin olla. Pääsin kokeilemaan yksin risteilyä yhteistyössä Silja Linen kanssa, kun kävin hakemassa pianoa Tukholmasta. Vaikka olinkin risteilyllä yksin, en koko matkan aikana kokenut itseäni yksinäiseksi, sillä laivalla oli paljon ajanvietettä.

Yleisestihän matkustan suurimmaksi osaksi itsekseni. Monelle ulkomaanmatkat yksin tuntuvat kovin vieraalta ja ehkä jopa pelottavalta, mutta itse koen, että silloin on niin paljon uutta koettavaa ja mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, etten oikeastaan edes koe matkustavani yksin. Risteilymatkat eroavatkin siinä mielessä ulkomaan matkoista, että vaikka tekemistä on paljon, ihan mitä tahansa ei pysty tekemään. Risteilyt ovatkin mahtavia tekemättömyys-lomia. Suuria vuoren valloitus seikkailuita huippeine maisemineen ei sieltä kannata odottaa, sen sijaan tarjolla on seikkailu nauttimiseen.

 
Silja Line Risteily6-2
 

Tässä viisi vinkkiä laivalle:

 

1. Sunflower Oasis -kylpylä

 

Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen olikin ihanaa rentoutua kylpylän poreissa. Höyrysaunan jätin tällä kertaa välistä, mutta tavallisessa saunassa nautin siitäkin edestä, sillä sain olla siellä yksin. En tykkää liian kuumasta saunasta, ja sainkin itse päättää, kuinka paljon haluan heittää löylyä.

 
Silja Line Risteily8-2
 

2. Grande Buffet

 

Suurin intohimoni on ruoka. Laivalta löytyy monta eri ravintolaa, mutta jos on vaikeuksia päättää mitähaluaa, löytyy Grande Buffetista vaihtoehtoja lähes jokaiseen mielihaluun. Itselleni suurinta herkkua oli vihersimpukat ja yleisestikin kalapöytä. Tällä hetkellä buffetissa on tarjolla joulupöytä.

 
Silja Line Risteily10-2
Silja Line Risteily11-2
 

3. Tax-free myymälät

 

Ruokailun jälkeen kerkesin vielä hyvin etsimään joululahja ideoita Taxfree-myymälästä. Oli hienoa huomata, että myymälässä oli paljon myös perinteisen kosmetiikan lisäksi tarjolla luonnonkosmetiikkaa. Suosikkimerkkini Madaran tuotteet olivatkin selvästi edullisempia kuin maissa.

 
Silja Line Risteily2-2
 

4. Midnight Show

 

Risteilyillä on tarjolla musiikkia laidasta laitaan, mutta eniten lumoudun Midnight Show:sta Atlantis Night Clubissa. Tällä kertaa esiintymässä oli Quantum XXL, jonka esityksissa yhdistyi useat eri tanssi lajit. Edellisellä kerralla sain ihailla todella taitavaa akrobatia-showta. Midnight Show:t eivät ole pelkästään musiikkia, vaan mukana on liiketta, akrobatiaa tai tanssia.

 
Silja Line Risteily3-2
Silja Line Risteily4-2
 

5. Kävely kannella

 

Ulkoilma ihmisenä en jaksaisi olla vain koko ajan sisällä. Kävellessä kannen ympäri sain ihailla Tukholman saaristoa auringonpaisteessa merituulen puhaltaessa hiuksissani.  Vaikka kesä onkin jo mennyt, takki päällä ja kaulaliina kaulassa, ei paleltanut.

 
Silja Line Risteily5-2
Silja Line Risteily7-2
 

Mitkä ovat teille risteilyn kohokohtia?

 

4 Comments

 • Nicola 9.1.2018 at 07:54

  Laivalla vain tykkään nauttia fiiliksestä ja matkaseurasta. Risteily sellaisenaan ja ruokailu on aina se kohokohta. Tosin viime reissusta onkin ihan liian kauan, ja onkin ollut nyt suunnitelmissa muutenkin.

 • NelliL 9.1.2018 at 07:58

  Risteilyn kohokohtia taitaa olla se syöminen meilläkin. Viime reissulla olinkin sen verran kipeä, että pitkään en illallisella ollut kun oli pakko päästä hyttiin. Mies ja pojat jäivät touhuamaan laivalle kaikenlaista. Jos vertaan laivojen kylpyläosastoja niin Helsingin Ruotsinlaivat on iso pettymys, kun heillä ei ole kuin ne pari poreallasta. Europalla kun on myös lasten allas ja näin ollen nuorimman mieleen. Mutta aikuiselle riittää hyvin kellua siellä porealtaassa ihan hyvin.
  Kaikki mahdolliset esitykset yritetään käydä katsomassa jos vain on aikaa ja tietenkin kiertää kauppoja. Tax freesta haetaan aina vain tietyt jutut ja hyttiin aina vähän evästä. Pyritään myös lasten discossa käymään mutta viime reissulla siihen ei ollut aikaa kun oli tube tour- risteily niin aika meni sen kanssa. Kivat kuvat ja hyvät vinkit 🙂

 • marja liljestrom 9.1.2018 at 09:35

  Eniten laivalla nautin syömisestä ja tax free myymälöistä. Kiva että keksit paljon tekemistä itseksesi. Meillä on sama maku buffetin suhteen.

 • Mari 10.1.2018 at 19:08

  Kyllähän laivalla tekemistä riittää kun vaan rohkeesti lähtee mukaan juttuihin 🙂 Itse käyn miehen kanssa aina silloin tällöin, joten yksin reissaamisesta ei ole kokemusta.

 • Leave a Reply

  ×