Mango-katkarapusalaatti

5.1.2018 8 Comments
Mango-katkarapusalaatti on täydellinen kesäateria. Kesällä monen meidän ruokatottumukset muuttuvat. Ruokatottumusten muuttumisella en tarkoita grillimakkaraa tai muurinpohjalettuja, vaan siitä millaisessa muodossa syömme. Talvella lämpimät ruuat houkuttelevat, mutta kesällä maistuvat paremmin raikkaat ja viileät ruuat.

Normaalistikaan en erityisesti välitä kuumista ruuista, vaan tykkään syödä ruuan vähän haaleana. Talvella ehkä hieman lämpimämpinä, sillä ympäröivää kylmyyttä vastaan on hyvä taistella sisäisellä lämmöllä. Eihän tämäkään kesä ole ollut mikään hellekesä, mutta raikkaat salaatit ovat riittäneet hyvin pitämään kehon ja mielen lämpimänä. Olen sitä mieltä, että kesäisin pitää nauttia tuoreista kotimaisista vihanneksista, sillä talvella niistä voi vaan haaveilla. Välillä kuitenkin vaihtelu virkistää ja salaatteihinkin voi lisätä vivahteita muualta maailmasta esimerkiksi hedelmien muodossa. Hedelmät salaatissa tuntuu monen kohdalla jakavan mielipiteen, toiset eivät voi sietää ja toiset rakastavat. Itse kuulun niihin, jotka rakastavat.

 
P7190718
 

Mango-katkarapusalaatti

 

Salaattipohjaksi kannattaa valita mahdollisimman tummia salaatteja. Mitä tummemman värinen salaatti, sitä enemmän se sisältää ravintoaineita. Ravintorikkaita salaatteja ovat mm. pinaatti, mangoldi tai vuonankaali (joka ei nimestä huolimatta ole kaali). Salaatinlehtien lisäksi voit lisätä salaattipohjaan esim. tomaattia, kurkkua, sipulia, paprikaa tai herneitä. Lisäksi hedelmät tuovat salaattiin makeutta. Itse käytän usein salaateissa viinirypäleitä ja nektariineja, välillä myös päärynää. Näin kesällä mansikat sopivat erinomaisesti salaatteihin, varsinkin jos salaatissa on juustoa. Lopuksi salaattiin tein mango-katkaraputäytteen.

 

Täytettä varten tarvitset:

 

250g katkarapuja
1,5 dl mangososetta
1 prk kermaviiliä
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria
lime- tai sitruunamehua
(hunajaa)

 

Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Sen jälkeen sekoita kaikki aineet sekaisin. Suolaa, pippuria, limemehua ja tarvittaessa hunajaa voit lisätä oman maun mukaan. Salaatin kanssa sopii hyvin lasillinen roseviiniä. Testasin kunniamaininan vuoden roseviininä saaneen Allegron. Yritän viineissäkin suosia mahdollisimman paljon luomua, jolloin rypäleen omat maut tulevat kaikista parhaiten esiin, ekologisen ja eettisen näkökulman lisäksi. Nykyään Alkostakin saa paljon luomuviinejä, eikä niiden hinnat hivo taivaita. Ensimmäisellä kerralla Allegro ei mitenkään erityisesti sytyttänyt, vaikka toimikin hyvin salaatin kanssa. Silloin mieli olisi kaivannut makeampaa viiniä, mutta toisella kerralla viini maistui jo paljon paremmalta. Ehdottomasti jatkossakin tätä ostan. Plussaa tuo myös perinteisistä poikkeava etiketti.

P7190711
P7190713

Syksystä on kuulemma tulossa tiukka. Mutta sitä ennen vielä vähän vain lomailua. Torstaina suuntaankin kesän ainoalle ulkomaanmatkalle kohti Tukholmaa. Matka on tarkoitus viettää hyvän ruuan ja rentoutumisen merkeissä. Tukholman reissua voi seurata
Instagramissa ja Facebookissa.

 

Ihanaa heinäkuun loppua ja 
monelle varmaankin viimeisiä lomapäiviä. 

8 Comments

 • Elisa Lpp 25.7.2017 at 15:33

  Hei mä olen ihan samanlainen ja syön ruokani aina lähes kylmänä 😀
  Tosin se voi osittain johtua siitäkin, kun lapsena luin ruokapöydässä akkareita ja haaveilin niin kauan, että ruoka oli tosiaan kylmää..
  Ihanan oloinen tuo katkislisuke, menee testilistalle ehdottomasti!

  • Annukka || Ikkunalla 9.1.2018 at 01:57

   Ihanaa, että meitä on muitakin, jotka tykkää syödä ruuan kylmänä. Monet mun ystävistä ihmettelee, kun esim. mennään pizzalle, minä en voi aloittaa, ennen kuin pizza on jäähtynyt sopivasti.

 • Teresa Sjönberg 26.7.2017 at 03:54

  Oi joi joi! Maistuu varmaan tosi hyvälle! Pitäisinkin tehdä joku tuollainen (maidoton versio). Kiitos inspiraatiosta katkarapuja ei olla syöty aikoihin!

  • Annukka || Ikkunalla 9.1.2018 at 02:00

   Kiva kuulla, että olen inspiraationa. Sitä toivonkin blogillani. ?

 • Minnea Muru 26.7.2017 at 03:54

  Raikkaan ja herkullisen näköinen salaatti! Olen vähän tylsä salaattien kanssa, ja aina meinaan mennä samalla kombolla, joten uudet ideat on tervetulleita!

  Minä viettelen juurikin viimeisiiä lomapäiviä, ja vielä flunssaisena. Kivaa heinäkuun loppua, ja intoa syksyn opintoihin!

  • Annukka || Ikkunalla 9.1.2018 at 02:00

   Kiitos, toivottavasti olo on sinulla parantunut. Ja kerkesit viettää vielä mukavia viimeisiä lomapäiviä. ?

 • Outi / Pisteitä Ruudulla 26.7.2017 at 03:54

  Täällä kans yksi, joka syö ruokansa kylmänä, jos vaan voi 😀 en olisi ajatellut yhdistää mangoa ja katkarapua, mutta tätä lukiessa tuli sellainen olo että miksi ei!

  • Annukka || Ikkunalla 9.1.2018 at 01:58

   Monesti ei tule edes ajatelleeksi, että jotkin raaka-aineet voi yhdistää. Itse kokeilen aika rohkeasti eri raaka-aineiden yhdistämistä. Välillä menee aika metsään, mutta useammin onnistuu.

  Leave a Reply

  ×