LEVI: KOLME RAVINTOLASUOSITUSTA

16.2.2020 18 Comments
Levi tarjoilee nälkäisille ulkoilijoille paljon ruokailuvaihtoehtoja aina pikaruuasta fine dining-illallisiin. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Tammikuun Levin reissulla kävin osassa näistä syömässä ja kolmeen niistä tulen jatkossakin palaamaan.

 

Ravintola Asia

 

Sushin rakastajana pari kuukautta Saariselällä ilman sushia oli vaikeaa. Ei ollut yksi tai kaksi kertaa, jolloin teki mieli sushia, joten heti ensimmäiseksi kun pääsin Leville, suuntasin Asian syömään. Muun muassa rautua ja Philadelphia-juustoa sisältävät makit olivat herkullisia, sillä juuston määrässä ei nuukailtu. Grillatut lohi nigirit tarjoiltiin juuri täydellisinä. Grillattu pinta oli vielä tarjoiltaessakin lämmin, ja sitä täydensi päällä oleva viileä majoneesi.

 

Asia ei ollut pelkästään sushiravintola, oikeastaan sushilista oli melko suppea, vaan lista koostui myös pitkälti aasialaisista annoksista. Niiden maistamisen jätin kuitenkin odottamaan tulevaa. Ravintolasalin puoli vaikutti oikein viihtyisältä tyylikkäine aasialaiskalusteineen ja kullan värisineen yksityiskohtineen. Itse ruokailin ns. aulan puolella, sillä ilman pöytävarausta ravintolasalin puolelta vapaan pöydän löytyminen, varsinkin ruuhka-aikoina, oli vaikeaa. Sushien hinnat olivat verrattain korkeat, 8 Philadephia-makia maksoi 15 euroa. Hinnoitteluun varmasti on vaikuttanut se, ettei alueella ole sushiravintolalle kilpailua tällä hetkellä.

 
levi_asia_happyannukka
 

Ristorante Renna

 

Ihastuin erityisesti Rennan nimikkopizzaan, jonka täytteinä oli poronpaistia, leipäjuustoa ja puolukkaa. Puolukka pizzassa saattaa alkuun kuulostaa vähän erikoiselta, mutta se toi juuri sopivaa hapokkuutta pizzaan. Ja leipäjuustohan on parasta lämpimänä. Kylmänä se maistuu lähinnä sitkeältä kengänpohjalta, mutta heti kun lämpö sulattaa sen sisuksen, maku muuttuu herkulliseksi. Tästä pizzasta tuli jokaisen Levin reissun must eat-juttu.

 

Ravintolaan astuessa sisustuksesta ei jäänyt epäselväksi, että saapui italialaiseen ravintolaan. Pöytiä koristi punaiset ruutuliinat, eikä sisustus unohtanut Italiaa suurena viinimaana. Palvelu ravintolassa oli hyvä, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Toisaalta tuohon ravintolaan ei mentykään hakemaan erityisiä palveluelämyksiä, vaan yksinkertaisesti syömään, koska oli nälkä. Hintataso oli korkeahko, ei kuitenkaan yleistä Levin hintatasoa korkeampaa. Renna-pizza maksoi 19 euroa (1/20).

 
levi_renna_happyannukka
 

Kekäle Bar & Grill

 

Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisempänä, on Kekäle Bar &Grill. Tätä ravintolavierailua olin odottanut varmaan puoli vuotta, sillä suosikkikeittiömestarini Helsingistä siirtyi johtamaan Kekäleen keittiötä. Sen lisäksi, että Paulin tekemä ruoka oli aina liian hyvää, arvostan hänen tinkimättömyyttään ruuan laadun suhteen. Mitään melkein hyvää ei keittiöstä lähtenyt eteenpäin.

 

Kekäle on rennon otteen fine dining-ravintola. Ruuassa eikä juomassa tingitä laadusta, palvelu on huomioivaa, mutta turhaa tärkeilyä vältetään. Sellainen ravintola, jollainen minun mielestäni jokaisen huippuravintolan tulisi olla. Ulkoapäin ravintolasta tulee mieleen Gordon Ramseyn Hells Kitchen-ravintolat liekkien komeillessa ravintolan kylteissä. Sisällä vastassa odottaa kuitenkin tyylikkään harmoninen ympäristö. Mustat huonekalut luovat kontrastia puuseinien kanssa. Vaikka sisustus on tummanpuhutteleva, ravintolan korkea katto tekee tilasta avaran.

 

Söimme keittiömestarin 5 ruokalajin menuun, jossa näkyi Paulin ideologia annosten suhteen. Raaka-aineiden annettiin maistua siltä miltä niiden kuuluukin maistua, ja jokaisen raaka-aineen maut korostivat toisiaan. Annokset koostuivat niin perinteisistä raaka-aineista kuin eksoottisemmistakin, ja niiden yhdistäminen oli onnistunutta. Ihan joka kokki ei siihen pystyisi. Viinien suhteen olisimme kaivanneet enemmän palvelua, mutta muuten palvelu oli ystävällistä, rentoa ja huomioon ottavaa.

 
levi_kekale_bargrill_happyannukka_3
 

Yleisesti Levin ravintolatarjonta painottuu pitkälti keskitason perusravintoloihin, joista valinnanvaraa kyllä riittää kaikille. Hintataso osaltaan varmasti vaikuttaa ravintolavalikoimaan. Hintataso vastaa helposti pääkaupunkiseudun tasoa, niin ravintoloiden kuin majoituksen suhteen, jonka vuoksi kysyntää on enemmän keskitason ravintoloille. Hintoja miettiessä pitää kuitenkin muistaa, että kaiken kuljettaminen 1000 kilometrin päähän Helsingistä maksaa enemmän. Toki hinnoissa näkyi myös ns. ”turistilisä”, mutta kun kysyntää riittää, harva yrittäjä tuon lisän jättäisi laittamatta.

 

Vielä muutamia ravintoloita jäi Leviltä odottamaan seuraavaa kertaa. Pororavintola Nili-Poro on yksi niistä. Toinen on puolestaan Saamen Kammi, joka tarjoilee aitoa lappilaista ruokaa maan alle rakennetussa, perinteisessä saamelaisessa turvekammissa.

 
levi_kekale_bargrill_happyannukka_2
 

Mitkä tekijät vaikuttavat teillä ravintolan valintaan lomilla?

 
 

18 Comments

 • Eveliina / Reissukuume 16.2.2020 at 11:23

  Onpas herkullisen näköisiä annoksia! Itse en oikein reissuilla(kaan) jaksa panostaa ravintoloihin tms., vaan menen usein sinne, mikä nyt sattuu olemaan sopivasti reitillä 😀 Välillä tulee helmiä vastaan, toisinaan taas… noh, yllätyksiä!

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:46

   Varsinkin ulkomailla mäkin paljon menen vaan jonnekin syömään, enkä niin tarkkaan suunnittele. Välillä tietysti saattaa olla jotain tiettyjä ravintoloita, joita haluaa kokea, mutta mahtavia ruokaelämyksiä oon saanu just kun oon vaan menny johonki mikä on tullut vastaan.

 • Mira / Blinger shimmer -blogi 16.2.2020 at 16:03

  Mulla on taas hetken sushia tehnyt mieli, pitäisi käydä herkuttelemassa 😀

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:47

   Munkin tekee mieli sushia, nyt vaan lähin sushipaikka löytyy 50km päästä.😭😅

 • Teija / Lähdetään Taas 16.2.2020 at 17:51

  Levin ravintolatarjonta alkaa olla jo sitä luokkaa, että siellä voisi käydä jo ihan ravintoloiden perässä. Toki kävisin samalla reissulla hiihtämässäkin 🙂

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:49

   Joo siellä on paljon tarjontaa ns. keskitason ravintoloiden suhteen, mutta tasokkaampia ravintoloita ei kovin paljoa vielä ole. Tosin Leviä kyllä rakennetaan koko ajan, joten sen myötä varmasti palvelutkin kasvavat.

 • Diiskuneiti 17.2.2020 at 08:53

  Toi Kekäle oli varmasti mahtava paikka ja sieltä sai hyvät makuelämykset. Mulla vaikuttaa ravintolan valintaan yleensä gluteenittomat vaihtoehdot ja hintataso 🙂

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:54

   Nykyään ravintolat pyrkii kyllä valmistamaan kaikki ruuat gluteenittomina, ehkä jotain pieniä juttuja joutuu muuttamaan tai jättämään pois. Hintataso varmasti vaikuttaa monella, Suomi ei ole halvin maa ravintoloissa syömisen suhteen.

 • Tuula / Tuula’s life 17.2.2020 at 21:09

  Kiva postaus! Tuskin enää tänä talvena tulee Leville lähdettyä, mutta tulevina vuosina… Levillä näyttää olevan nykyään varsin hyvä ravintolatarjonta.
  Mukavaa viikkoa!

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:51

   Levi kasvaa koko ajan, joten siellä varmasti sen myötä ravintolatarjontakin laajenee. Tulevina vuosina tarjolla on varmasti ihan uusia ravintoloita.

 • Ne Tammelat 18.2.2020 at 11:28

  Kukahan perustaisi sushi-buffan Leville..? Menekki olisi taattu 😀 Rennan pizzat ovat kyllä hyviä ja se on niin vakiopaikka joka reissulla. Pannukakkutalo on mun ehdoton suosikki!

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 08:52

   Sushibuffan menekki olis varmasti taattu, mutta en tiiä paljonko siitä jäis ravintoloitsijalle tuottoo, kun nälkäiset laskijat valtais sen. 🙈

 • Pirkko / Meriharakka 18.2.2020 at 11:36

  Poropizza kuullostaa sellaiselta, että voisin kuvitella moista juuri Lapissa syöväni. Itse asiassa kyllä lähiostarillani Haukilahdessa on joku Porotokka tms. niminen pizzapaikka, jonka listalla saattaisi sieltäkin poroakin löytyä, muttei ole tullut testattua.

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 09:27

   Poropizza on ollut mun lemppari aina, kunhan se poro ei oo sellasta savumurua. Joskus entisen Katajanokan vankilan hotellista sai sellasta, mutta en ole siellä kyllä vuosiin käynyt, niin en osaa sanoa saako enää.

 • tuulanneli 19.2.2020 at 06:41

  Onpas herkullisen näköisiä ruokapaikkoja. Minulle nämä olivat kaikki uusia tuttavuuksia!

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 09:27

   Toivottavasti sait näistä jotain vinkkiä, jos olet matkaamassa Leville.

 • Eija/Lentävä joogamatto 20.2.2020 at 16:01

  Kuulostaa siltä, että Leville voisi tosiaan lähteä muistakin syistä kuin hiihtämään tai laskettelemaan eli mielipuuhaani syömään. Mulla matkoilla ravintolan valinta on välillä harkittua tietyn ravintolan perässä menemistä ja välillä vain sen hetkisen fiiliksen ja lähellä olevan paikan luomaa sattumaa.

  • Annukka - HappyAnnukka 2.3.2020 at 09:29

   Joskus parhaimmat ravintolat löytyvät juuri sattuman kautta, eikä Tripadvisorin tai vastaavan kautta. 👌

  Leave a Reply

  ×