Kesäravintolat – Löyly & Allas Sea Pool

5.1.2018 4 Comments
Kesä on kääntynyt syksyksi ja lomat alkavat olla loppu. Kovin kesäisestä säästä ei olla päästy nauttimaan, mutta niistä harvoista aurinkoisista päivistä on nauttinut siitäkin edestä. Minulla on ollut pieni ”yleissivistyksen” puute, sillä pari Helsingin kesäravintolaa on ollut kokematta. Vietinkin pitkästä aikaa Annukka-päivää (eli päivää, jolloin teen just niitä juttuja mitä haluan, ilman mitään velvollisuuksia) tutustuen näihin pariin paikkaan. Moni arvaakin varmasti, että kyseessä on Löyly ja Allas Sea Pool.

 

Löylyyn suuntasinkin ensimmäiseksi lounaalle. Aurinkoinen ja lämmin päivä oikein vaativat ulkoilmalounasta. Löylystä olen nähnyt paljon kuvia, mutta sen todellinen tunnelma oli kokematta. Muutama muukin oli tajunnut, että tänään on se päivä, jolloin kannattaa nauttia lounasta ulkona meren äärellä, joten jonoa oli. Kiireiseen työlounaaseen paikka ei olisi soveltunut, sillä salaattia odotin jotain puoli tuntia. Mutta mikäpä minulla oli siinä odotellessa, kun kädessä oli lasi kylmää rose-viiniä auringon lämmittäessä ja laineiden liplattaessa, minnekään ei ollut kiire.

IMG_20170801_131851
IMG_20170804_090800

Salaatti oli odottamisen arvoinen. Mango-kana oli herkullista, granaattiomenan siemenet toimivat hyvin avokado-kastikkeen kanssa ja vuohenjuusto toi oman säväyksensä. Voitti mennen tulleen monen ravintolan jopa kalliimman kanasalaatin kurkulla ja tomaatilla.

 

Kehittämistä oli astioiden siivoamisessa. Meren äärellä on lokkeja, moni varmasti sen tietää. Ja tietää, että lokitkin tykkäävät ruuasta ja ovat valmiina hyökkäämään ruuan kimppuun heti kun sitä näkevät. Kun viereiselle pöydälle jätettiin astiat, olivat lokit heti niiden kimpussa. Välillä jännitti, että onko lokin löysät kohta päässä. Astioita olisikin pitänyt olla joku keräämässä koko ajan, tai toisaalta olisi pitänyt ohjata asiakkaita palauttamaan astiat, jonnekin minne lokit eivät heti pääse hyökkäämään.

IMG_20170801_152131
IMG_20170804_091006

Löylyltä suuntasinkin pienen shoppailuhetken jälkeen jälkiruualle Allas Sea Poolille. Jonoa sielläkin oli, mutta valitettavasti jono ei vetänyt yhtä hyvin kuin edellisessä paikassa. Tosin edessäni ollut porukka ei enää jaksanut odotella, joten omaa vuoroani en ihan niin pitkään joutunut odottamaan.  Lasillinen kuohuvaa ja pieni pala Oreo-juustokakkua olivat päivän jälkiruokani.  Juustokakulta odotin enemmän, se oli ihan hyvää, mutta siihen se jäikin.

IMG_20170804_091200
IMG_20170804_091344

Ilosta kiljuvat lapset eivät sopineet sen hetkiseen mielentilaani, sillä kaipasin pysähtymistä. Vain siinä hetkessä olemista, eikä se onnistu, jos pitää varoa, ettei jonkun lapsi juokse päälle. Lapsiperheille paikka on varmasti mitä parhain kesäpäivän viettopaikka, mutta jos kaipaa aikuisten aikaa, kannattaa vierailu ajoittaa lähemmäksi iltaa.

 

Löyly kiireettömään lounashetkeen menee ehdottomasti jatkoon, vaikka se vähän syrjässä sijaitseekin. Allas Sea Poolille voisin mennä uimaan ja saunomaan, mutta ehkä kiireettömät hetket viettäisin jossain muualla.

IMG_20170801_123316

Millaisia kokemuksia teillä on näistä paikoista? 

4 Comments

 • Jane / Yhtä kuin kolme -blogi 14.8.2017 at 09:54

  En ole minäkään ehtinyt testaamaan vielä näitä. Löylyyn tahtoisiin kovasti 🙂

 • Anonyymi 14.8.2017 at 09:54

  Mäkään en oo ikinä käynyt Löylyssä, vaikka moni siitä on puhunutkin. 😀 Joskus olisi kyllä kiva käydä, ehkä ehdin vielä ennen syksyä. 🙂

  taru
  stuffabout.fitfashion.fi

 • hannamaria 18.8.2017 at 09:06

  Löyly on kyllä sellainen missä on pitänyt jo iksuisuus käydä, mutta Hesareissuja ei ole sen vertaa tullut että sinne asti olisi päässyt. Ens kesänä sitten!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Heidi Auvinen 18.8.2017 at 09:06

  En ole vielä käynyt näissä paikoissa, joten mielenkiinnolla luin kokemuksistasi. Löyly kiinnostaisi kovasti!

 • Leave a Reply

  ×