HEI HEI BLOGIHILJAISUUS

Melkein vuosi hiljaisuutta. Nyt on aika taas herätellä tätäkin eloon, niin kuin Suomikin on kesän myötä herännyt. En muista, että talvi olisi ikinä ennen ollut niin pitkä kuin se nyt oli, mutta toisaalta kulkiessa tuolla auringonpaisteessa, tuntuu ettei tuota pitkää talvea olisi ollutkaan.(Ja pakko myöntää, että olin aika innoissani siitä, että jopa täällä etelässä oli ihan kunnon talvi. En muista sellaista olleen enää vuosiin.)

 

Talven haaveilin, ja uskoin, että nyt kesällä pääsisi jo matkustamaan vapaasti edes Tallinnaan tai Tukholmaan. Mutta vielä ei ollut sen aika. Tai no pääsisihän sitä jo nytkin, mutta en ole valmis muutaman päivän takia maksamaan montaa sataa euroa koronatesteistä. Ennemmin säästän nekin rahat johonkin suurempaan matkaseikkailuun.

 
heiheihiljaisuus_goodmoodmondays_happyannukka-2-3
 

Suomessakin olisi mielenkiintoisia kohteita

 

Kun maailmalle ei ole päässyt, monet ovat löytäneet Suomesta ihania pieniä kyliä, joissa pääsee kokemaan jotain aivan erilaista kuin isojen kaupunkien lähellä. Noissa paikoissa aika tuntuu kuin pysähtyneen. Muiden kautta olen löytänyt useita ihania pieniä kirpputoreja tai kyläkahviloita, mutta niiden kokeminen autottomana on lähes mahdotonta, tai ainakin hyvin hankalaa. Ja lomalla haluaa vain nauttia, eikä stressata bussin vaihtamisesta myöhästymisestä, kun yhteyksiä menee kerran vuorokaudessa. Kunpa Suomessa matkailu maaseudulla ja pienemmille paikkakunnille olisi helpompaa autottomanakin.

 

Sen sijaan aion nauttia kesästä, auringosta ja lämmöstä, välittämättä siitä missä olen. Nautin hetkistä, en paikoista. Tänä kesänä olen päässyt jo kokemaan mahtavia hetkiä ystävien kanssa, joita ei ole pystynyt näkemään aikoihin. Parasta oli viettää iltapäivä veneillen Helsingin edustalla. Voi kuinka onnelliseksi veden äärellä voikaan itsensä tuntea, vielä kun ympärillä on ystäviä, joiden kanssa ei voi olla nauramatta. Ihastuin ihan hulluna Skipperin toimintamalliin, jossa kiinteällä kuukausimaksulla saa vuokrattua veneen vähintään kerran viikossa, ja jos on vapaana niin useamminkin. Päälle tulee ainoastaan polttoainekustannukset. Eikä alkuun tarvitse olla edes veneilykokemusta, vaan tarvittavat taidot opetetaan.

 
heiheihiljaisuus_goodmoodmondays_happyannukka-1
 

Toisaalta en tiedä jäikö paljon kauemmaksi tuosta toisen ystävän kanssa hotellissa vietetty staycation. Ehdottomasti paras Helsingin kantakaupungin Sokos Hotelli on Presidentti, jossa parasta oli yllättäen veteen liittyvät tekijät: kylpyamme ja uima-allas! Viimeksi kuin ”erehdyin” valitsemaan pahimpaan korona-aikaan toisen hotellin Presidentin sijasta, kylpyammeellista huonetta ei annettu, vaikka sitä olimme pyytäneet. (Ja tuskin kyse oli siitä, että huoneita ei ollut vapaana, kun koko hotelli oli lähes tyhjä.) Nyt emme edes olleet pyytäneet etukäteen kylpyammetta, mutta vastaanotossa kysyttiin, haluaisimmeko sellaisen huoneen. Ja totta kai huudahdin heti, että halutaan!

 

Ja mitä olisikaan ollut staycation ilman hyvää ruokaa ja juomaa. Vaikka sää oli hieman pilvinen, ei se Kasarmitorin kesäterassin menoa haitannut. Viime kesänä Senaatintorilla ollut jättiterassi on siirtynyt tänä vuonna Kasarmitorille Kaartinkaupunkiin ja siellä on tarjolla 13 eri ravintolan valikoimaa aina pizzasta baobaoihin. Baobao:n 48 tuntia haudutettu porsaanliha baobao oli täydellinen pari kylmälle juomalle.

 

Joskus laiskuus on puoli ruokaa

 

Kotikaupungissa lomaillessa yksi hyvä puoli on siinä, ettei tarvitse kulkea höyryjunan lailla ympäri kaupunkia, jotta varmasti kerkeäisi kokea ja nähdä kaiken mahdollisen. Staycationilla laiskuus on melkein vaatimus ja kun on tutuilla kulmilla, voi hyvin valita tutun ja turvallisen ravintolan, jonka on jo testannut hyväksi. Bistro Manu kuuluu niihin ravintoloihin, jonne voi varmoin mielin mennä syömään. Eksoottisia 25 eri komponentista koostuvia fine dining annoksia Manusta ei löydy, mutta sen sijaan tarjolla on hyvää ranskalaistyylistä ruokaa, joka vie kyllä kielen ja nälän mennessään. Hyvän ravintolan tunnistaa siitä, että lohi osataan kypsentää oikean kypsyiseksi. Se ei saa missään nimessä olla läpikypsä, mutta ei raakakaan. Lohi onkin valmista kaksi hetkeä ennen kuin se on kypsä. Juuri sellainen kuin Bistro Manussa tarjoiltu lohi oli.

 

Jaoin TikTokiin videon Presidentin staycationista, jos hotelli ei ole ennestään tuttu. (Täältä pääset katsomaan videon ja samalla voit ottaa minut seuraukseen. Tulen jatkossakin jakamaan sinne Helsinkiin, retkeilyyn, ruokaan ja sisällöntuottamiseen liittyviä videoita.)
 
heiheihiljaisuus_goodmoodmondays_happyannukka-4
 

Matkablogin tulevaisuus?

 

Millainen blogin tulevaisuus on? Haluaisin luvata, että jatkossa postaan tännekin ainakin edes kerran viikossa jotain, mutta en uskalla luvata sellaista. Viimeiset 15 kuukautta ovat olleet aikamoista myllerrystä, ja kaikki mitä olin suunnitellut tulevaisuudelle on kadonnut. Isojen pohdintojen, unettomien öiden ja ahdistuksen jälkeen olen todennut, että kaikkea en edes halua takaisin. Jostain luopuminen avaa uusia mahdollisuuksia ja niitä mahdollisuuksia odotan jännityksellä. Ehkä löydän itseni jostain päin maailmaa, tai Lapin erämaasta tai sitten vain kotoa Helsingistä. Sen tiedän, että jonain maanantaiaamuna istun Roomassa pienen kahvilan terassilla juomassa aamukahvia ja katselemassa ohikulkevia roomalaisia. Se, että onko se vuoden päästä vai viiden vuoden päästä, on vielä avoinna. Jos jotain viimeinen vuosi on opettanut, niin sen ettei mitään pidä pitää itsestäänselvyytenä.
 

Aikoinaan kirjoitin lifestyleblogia Good Mood Mondays, enkä sitä kaipaa takaisin. Sen sijaan kaipaan hyvän mielen maanantaita, jolloin uuteen viikkoon lähtee innostunein odotuksin. Odottaen uutta matkaa, hyvää ravintolaillallista tai vain retkeä lähiluontoon. Nämä hyvän mielen maanantai haluan tuoda myös osaksi tätä blogia ja sen myötä blogin nimi saa uuden etuliitteen; Good Mood Mondays. Osoite pysyy edelleen samana, mutta nimi muistuttaa aina tavoittelemaan maanantain aloittamista hyvällä tuulella.

 
heiheihiljaisuus_goodmoodmondays_happyannukka-5
 

Millaisia matkasuunnitelmia sinulla on tulevaisuudelle?
  • Tuo on kyllä totta, että moniin paikkoihin on harmittavan vaikeaa päästä ilman autoa Suomessa. Ollaan nyt viime aikoina käyty paljon piilokojuissa eikä niihin oikein ole mahdollista käytännössä päästä ilman autoa. Samoin useampi kansallispuisto on erittäin vaikea saavuttaa julkisilla.

    Meidän matkasuunnitelmissa on kotimaan matkojen lisäksi ennen muuta koronan vuoksi peruuntuneet vähän pidemmät matkat Kiinaan sekä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Samoin peruuntunut parin viikon tiikerisafarimatka Intiaan olisi kiva päästä toteutumaan. Toisaalta varsinkaan matkat Intiaan tai Kiinaan eivät ihan heti varmaan ole ajankohtaisia. Pohjois- ja tai Etelä-Japani kiinnostaa tällä hetkellä myös.

  • ×