Hedelmäinen kanapata

5.1.2018 No Comments
Vaikka kerkesin jo säikähtää, että takatalvi iskee, niin kevättä kohden mennään. Varsinkin harmaina päivinä haluan jotain piristävää niin ympärilleni kuin lautaselle. Monelle hedelmät ruuan seassa on ehdoton nounou, mutta itse tykkään hedelmien tuomasta makeudesta ja raikkaudesta. Olenkin nyt tykästynyt tähän hedelmäiseen kanapataan, joten jaan teillekin reseptin. Tämänkin valmistaminen on helppoa, kuten kaikkien arkiruokieni. Arkena en jaksa pahemmin hifistellä. Enkä kyllä muutenkaan kotona pahemmin hifistele ruuan kanssa. Sitten kun syödään jotain erikoisempaa, hemmottelen itseäni ravintolaruualla.

P4029656

Tämä kanapata edustaa kuitenkin perinteistä arkiruokaani. Ruokaa, joka säilyy syötävänä useammankin päivän.

 

Kanapataa varten tarvitset:
400g kanaa
1dl mangososetta
1 prk ananaspaloja
150g salaattijuustoa
3-4 perunaa
suolaa
pippuria
currya
kurkumaa

P4029664

Ensimmäiseksi laita perunat kiehumaan. Sen jälkeen paista kana ja lisää sekaan mangosose, ananaspalat ja salaattijuusto. Sekoita hyvin.  Kun perunat ovat kypsiä pilko ne pienemmiksi paloiksi ja sekoita kanan joukkoon. Tässä vaiheessa maista tarvitseeko suolaa lisätä. Salaattijuusto itsessään jo tuo suolaisuutta ruokaan, mutta maun mukaan lisää sitä.  Mausta pata vielä pippurilla, currylla ja kurkumalla. Anna hautua vielä hetki miedolla lämmöllä.

 

Itse jouduin taas vähän himmailemaan curryn ja kurkuman suhteen, sillä vatsaongelmat taas vaivaavat, mutta varsinkin kurkuma edistää vastustuskykyä, joten jos haluaa yrittää välttää mylläävät pöpöt, ei sen kanssa kannata himmailla.

 

Padan voit tarjoilla esim. haudutettujen porkkanoiden tai raikkaan vihersalaatin kera.

 

Tykkäättekö te käyttää hedelmiä lämpimissä ruuiassa? 

No Comments

Leave a Reply

×