Budjettimatkailijan Praha: Hostel Elf

Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot -sanonta pätee minunkin kohdalla matkustamiseen. Majoituksesta en halua maksaa kovinkaan paljoa, sillä harvemmin siellä kuitenkaan aikaa vietetään.

Ainakin minulle se on vain paikka, jossa nukkua. Sen vuoksi, ja myös käytettävissä olevan rahan, valitsen matkoillani lähes poikkeuksetta hostellin yöpymispaikaksi. Sen verran kuitenkin vaadin, että makuusaleista en varaa sänkypaikkaa, vaan haluan oman huoneen. Suurin osa hostellikokemuksista on ollut hyviä. Hyvä hostelli saattaa olla jopa parempi kuin huono hotelli.

 

Rento ja boheemi Hostel Elf

 

Kaiken kiireen ja muun hässäkän keskellä en hirveästi jaksanut panostaa hostellin etsimiseen, vaan valitsin TripAdvisorin kautta ensimmäisen hyvältä vaikuttavan hostellin. Hostelli Elf sijaitsi noin 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja Florenc:n metroasema oli aivan vieressä.

 
PC242546
PC262730
 

Moni mieltään hostellit vain nuorten aikuisten paikoiksi, mutta tuollakin oli kaikenlaisia matkailijoita. Oli perheitä, paljon jo enemmänkin maailmaa kiertäneitä soolomatkailijoita sekä tietysti myös niitä bilettäviä nuoria aikuisia. Sinänsä minua ei haitannut bilettävät nuoret, sillä siihen olin osannut kuitenkin varautua. Hostellin seinät olivat kuitenkin niin ohuet, että viereisen huoneen hyräily kuului minun huoneeseen. Lisäksi siivojat aloittivat joka aamu puoli kahdeksalta siivoamisen ja sen jälkeen ovet paukkuivat siihen tahtiin, että enää ei kannattanut edes yrittää nukkumista.

 
IMG_20171224_092135
IMG_20171227_075246
 

Kylmän sadevesisuihkun tunnelma

 

Huoneet, ja koko hostelli, oli kuitenkin siisti. Samalla tavalla kuin kotikin suurimmalla osalla meistä on. Jokaista pölyhiukkasta ei heti olla pyyhkimässä pois, mutta kokonaiskuva on kuitenkin siisti. Minulla oli huoneen vieressä heti wc ja suihku, joten niihin ei ollut pitkä matka huoneesta. Tosin huoneen vieressä ollut suihku oli ns. sadevesisuihku. Sadevesi tunnelmaan pääsi hyvin, sillä suihkusta ei tullut ollenkaan lämmintä vettä. Onneksi olen aikaisemminkin joutunut käymään kylmässä suihkussa, joten käytössä oli riittävät selviytymiskeinot. Jatkossa käytin sitten vähän kauempana olevia suihkuja, joista tuli myös lämmintä vettä.
Hostelli oli myös eriomainen varsinkin juuri soolomatkustajille, sillä henkilökunta järjesti lähes päivittäin jotain ohjelmaa, jossa helposti pääsi tutustumaan toisiin. Ja yleensä nämä olivat ilmaisia. Esimerkiksi meillä oli jouluillallinen hostellin puolesta, eikä siitä tarvinnut maksaa mitään. Tietenkään laatu ei ollut samaa kuin ravintoloiden joulupöydissä, mutta tärkeintä oli viettää aikaa muiden kanssa ja säästää vähän ruokailukustannuksissakin. Henkilökunta oli rentoa ja auttavaista.

 
PC232542
IMG_20171224_092216
 

Mitä yöpyminen maksoi?

 

Neljä yötä omassa kahden hengen huoneessa joulun aikana, jolloin hinnat ovat tietysti kalliimmat, maksoi yhteensä noin 215 euroa. Huoneen hintaan sisältyi aamupala, joka oli hyvin yksinkertainen. Tarjolla oli kahvia, teetä, leipää, juustoa ja kinkkua, sekä erilaisia hilloja. Lisäksi tarjolla oli muroja. Joinakin päivinä myös saattoi olla hedelmiä. Lisäksi huoneen hintaan kuuluivat lakanat ja pyyhkeet.

 

Prahaan aion vielä palata, mutta en ehkä tähän hostelliin, jos vaihtoehtoja on. Mutta jos tämä hostelli olisi ainut vaihtoehto, ei sekään paha juttu olisi. Hostellissa oli paljon hyviä juttuja, mutta myös niitä kehitettäviä puolia.

 

Millaisia hostellikokemuksia teillä on?

 

No Comments

Leave a Reply

×