Basbas & Staff Winebar – viininystävän toinen olohuone

5.1.2018 2 Comments
Sain kutsun Viini-lehdeltä tulla tutustumaan hetki sitten avattuun BasBas & Staff Winebariin.Monelle saattaakin olla tuttu nimi Baskeri & Basso Bistro Tehtaankadulta, jonka taustalla ovatkin vaikuttaneet monille televisiostakin tuttu Nicolas ”BASKERI” Thieulon ja Kalle ”BASSO” Kiukainen. Baskerin & Basson alakertaan avattiin uusi viinibaari.Viinibaarin omistavat BasBas ja työntekijät yhdessä. Heitä yhdistää rakkaus nautittaviin viineihin ja täydellisiin raaka-aineisiin, joiden onnelliseen äimistelyyn he eivät koskaan kyllästy. Intohimot on tehty jaettaviksi. Myös siksi he halusivat perustaa baarin koko perheen voimin.

P1016729
P1016661

On mahtavaa, että meilläkin täällä pohjoisessa ravintolakulttuuri kehittyy. Ravintoloista haetaan uusia kokemuksia, eikä ne enää ole ainoastaan paikkoja, joissa syödään ja sen jälkeen lähdetään kotiin. Ravintoloihin mennään viettämään aikaa ja viihtymään ja monesti itse ruokailu saattaa olla se toissijainen asia. Tärkeämpää on vietttää aikaa ystävien ja muiden tärkeiden ihmisten kanssa lasillinen hyvää viiniä kädessä. Viinin seuraksi on kiva saada jotain helppoa, mutta maukasta syötävää. Enää viini ei vaadi rinnalle pihviä, vaan muutama pienempi suupala sopii täydellisesti laadukkaan viinin seuraksi, jolloin kumpikin saa loistaa, sekä viini että ruoka.

 

Työskennellässäni eräässä ketjuravintolassa minua ahdisti, että meillä oli tavoiteaika, jonka asiakkaat saisivat istua pyödässä, sen jälkeen pöytä pitäisi saada seuraavan asiakkaan käyttöön. Ja kyse ei ollut mistään parin kolmen tunnin ajasta, vaan se oli minutilleen laskettu aika. Siihen aikaan oltiin laskettu juuri ja juuri se aika mitä menee ruuan tulemiseen ja syömiseen, mutta mitään ylimääräistä hengailuaikaa siihen ei oltu laskettu. Lähes samalla mentaliteetillä mentiin, kuin oltaisiin oltu McDonaldsissa syömässä. Tärkeintä oli tehdä talolle rahaa, ja vaikka kuinka yritettiin meitä kannustaa tekemään hommaa omalla sydämmellä, oli siitä intohimo ruokaan ja viiniin kaukana.

P1016738
P1016739
P1016736

Sen vuoksi arvostankin todella paljon ravintoloitsijoita, joilla ensimmäisenä ei ole se rahankiilto silmissä. Hommaa tehdään siksi, että rakastetaan ruokaa ja viinejä, ja tietysti on mukavaa, jos siitä jää jotain vähän omaan taskuunkin. Samalla tuetaan toisia samalla ajatuksella toimivia pienyrittäjiä. BasBas & Staff Winebarin viinit ovat pieniltä tuottajilta, pääsääntöisesti Euroopasta, mutta myös muualta päin maailmaa löytyy viinejä. Tärkeintä viinibaarin valikoimaa valittaessa on ollut se, että viinitkin ovat tuotettu intohimolla, eikä ne dollarin kuvat silmissä. Vaikka rakastankin viinejä, en niitä niin paljon kuluta, että kannattasisi itse tilata niitä laatikottain kotiin, eikä yhden pullon tilaaminen Suomeen ole oikein mahdollista. Sen vuoksi on hienoa, että yhä enemmän avautuu uusia ravintoloita, jotka mahdollistavat uusien viinien ja viinintuottajien kokeilun.

 

BasBasin ruoka oli juuri sellaista mitä haluaisin itsekin syödä ravintolassa. En kaipaa enää mitään hienoja fine dining-annoksia, vaan mahdollisimman yksinkertaista, mutta erittäin maukasta ruokaa, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. BasBasin listalta pääsimme maistelemaan avokado-fenkoli-toastia, lohichevicheä, anjovista ja mozzarellaa sekä ruusukaalia ja inkiväärimajoneesia. Avokado-fenkolitoast oli todella herkkua ja anjoviksen sekä mozzarellan kanssa tarjottua yrttiöljyä olisin voinut syödä vaikka lusikalla. Oli myös pakko käydä kyselemässä kokilta kuinka hän oli valmistanut ruusukaalit, sillä itse en niissä ikinä onnistu, vaikka minultakin se kokin koulutus löytyy. Jospa nyt onnistuisin. Onneksi maailma ei kaadu siihen, vaikka en onnistuisikaan, sillä voin aina mennä BasBasiin syömään niitä. Ja ehkä saada lisää ohjeita, jos ei vieläkään onnistu…

P1016716
P1016678
P1016742

BasBas & Staff Winebar löytyy siis Tehtaankatu 27-29:stä, siitä Telakkakadun kulmasta ja on keskiviikosta lauantaihin auki. Jos asuisin vielä Punavuoressa, voisin hyvin kuvitella, että BasBasista voisi tulla minun toinen olohuone. Tai ehkä ensimmäinen, jos kotoani ei olohuonetta löytyisi.

 

Millaisissa ravintoloissa te tykkäätte käydä? Onko teille ravintolakäynnit enemmänkin vain syömistä vai menettekö ravintolaan myös viettämään aikaa?

2 Comments

 • Natalie Vilen 29.1.2017 at 14:47

  Hei kiitos tästä postauksesta! <3 Täytyykin käydä testaamassa tuota paikkaa pikemmiten. Itse tykkään käydä ravintoloissa ja paikoissa, joissa on myös tunnelmaa mukana. Mielummin maksaa muutaman euron enemmän, että koko kokonaisuus täyttyy 🙂
  http://www.cosmopolitan.fi/natalievilen

  • admin 8.1.2018 at 15:52

   Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta.:) Minustakin tunnelma on tärkeää, sillä ravintolassa syöminen on kuitenkin pientä hemmoittelua ja silloin haluaa kaiken olevan täydellistä.

  Leave a Reply

  ×