Tallinnan Balti Jaama Turg

 

Tällä reissulla suuntasin kohti Telliskiveä ja Balti Jaama Turg löytyi kävelymatkan varrelta. Tallinnaan on niin helppo täältä Helsingistä ottaa päivän reissu ja usein Tallinnan reissuilla tuleekin eniten pyörittyä vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen ympäristössä, vaikka Tallinnan alueelta löytyy muitakin mielenkiintoisia alueita.

Puolitoistavuotta sitten uudistettu Balti Jaama turg sijaitsee Kalamajan alueella, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Viru-keskukselta. Rautatieaseman vieressä sijaitsevalta kauppahallilta on puolestaan vain muutaman minuutin kävely Telliskiveen. Joten näissä paikoissa vierailu on helppo yhdistää toisiinsa.

 
tallinn_balti_jaam_turg
tallinn_balti_jaam_turg2
 

Vanhanajan torielämästä nykypäivän kaupunkikulttuuria

 

Balti Jaama Turg on persoonallinen kauppahalli, jonka yhteydestä löytyy myös perinteisempi kauppatori pienyrittäjineen. Nyt tuolla torilla oli paljon hellyyttäviä vanhuksia myymässä itse tehtyjä hilloja ja pikkelsejä joulupöytään. Itse kauppahallin ulkopuolelta löytyi myös ihania kahviloita, sekä kaikista paras kauppa, Kalev-suklaan kauppa. Sieltä ehdoton herkkuni on tumma kirsikkasuklaa, jota tälläkin kertaa muutama levy tarttui mukaan.

 

Itse kauppahallista oli mahdollista löytää oikeastaan kaikki mitä ihminen voi tarvita. Huomioni kiinnitti erityisesti monet virolaista designia myyvät liikkeet. Eettisyys näkyi näissä liikkeissä mm. Vaatteiden tuotantotavoissa ja materiaaleissa. Luonnonkosmetiikkaakin oli tarjolla monessa eriliikkeessä. Monia niistä merkeistä en ollut Suomen markkinoilla tavannut.

 
tallinn_balti_jaam_turg6
tallinn_balti_jaam_turg7
tallinn_balti_jaam_turg5
tallinn_balti_jaam_turg8
 

Balti Jaama Turg & pienet putiikit

Yksi tällainen putiikki on Eerin. Se sijaitsee toisessa kerroksessa hieman syrjässä kaikesta, ja helposti se saattaisikin jäädä huomaamatta, ellei sitä osaisi etsiä. Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen putiikki on Teele Eesti käsitöö ja disain. Tuolta kaupasta löytää uniikkeja koruja, vaatteita, sisustusjuttuja kuin paperitarvikkeita melko kohtuulliseen hintaan. Ja mikä parasta, että samalla pystyy tukemaan pienyrittäjyyttä ja luovaa tekemistä.

 

Lisäksi toisessa kerroksessa oli ystävällisellä intialaisherralla huikea valikoima kaikkia ihania kiviä myynnissä. Olisin voinut hyvin tyhjentää hänen kojulleen koko tilini saldon, mutta onneksi järkikin oli vähän mukana. Hinnat olivat hieman edullisempia kuin meillä täällä Helsingissä, mutta kyseisen herran palvelualttius oli kyllä ihan omaa luokkaansa.

 

Antiikin nälkäisille kauppahallista löytyi kokonaan oma alueensa. Löysinkin tuolta täydellisen astiakaapin, joka oli vielä edullinen. Ainoaksi haasteeksi tuli, etten olisi saanut sitä mitenkään kainalossa kannettua takaisin Suomeen.

 
tallinn_balti_jaam_turg9
tallinn_balti_jaam_turg13
tallinn_balti_jaam_turg11
tallinn_balti_jaam_turg10
 

Ruoka on aina yhdistänyt ihmisiä

 

Ravintola- ja ruokapuoli oli kauppahallissa suuri. Alue henki samaa tunnelmaa kuin Tukholman kauppahalleissa on. Kalatiskin vierestä löytyy ravintola, josta saa lounaaksi maukkaan kuha-annoksen. Tiskien lisäksi kauppahallissa oli myös ravintolapuoli, joka kylläkin oli hyvin yhdistetty ruokapuolen kanssa yhteen. Välttämättä ei edes huomaisi eroa siirtyessä ruokakaupan puolelta ravintolan puolelle. Ravintoloita oli tarjolla lähes joka lähtöön. Haaveilinkin istahtavani erään ravintolan tiskille ja tilaavani lasille viiniä ja jotain syötävää, mutta aika oli kulkenut huomaamatta ja pitikin suunnata jo kohti laivaa.

 

Yksi ehdottomasti suosikkikauppojani on Biomarket. Viron versio Ruohonjuuresta, paitsi että tuolla on paljon myös sellaisia tuotteita, joita Ruohonjuuresta ei löydy. Niitä käynkin aina Biomarketin nähdessäni tutkimassa.

 
tallinn_balti_jaam_turg12
tallinn_balti_jaam_turg4
 

Arvon yhden lippupaketin Matkamessuille 18.-20.1.2019 Messukeskukseen. Paketti sisältää kaksi lippua, joista molemmat oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn messuille. Arvonta suoritetaan 13.1.2019 klo 17. Arvontaan voit osallistua kertomalla tähän postaukseen matkavinkin Viroon. Mikäli matkavinkkiä ei tähän hätään löydy, voit osallistua myös kertomalla mitä haluaisit kokea Virossa.

 

33 Comments

 • Pirkko / Meriharakka 5.1.2019 at 15:27

  Juuri oltiin muutama päivä Tallinnassa, mutta eipä tullut tuolla käytyä. Toisaalta olimme siellä juuri jouluna, joten ehkei tuo olisi ollut silloin aukikaan. No, seuraavalla kerralla sitten, ehkä!

 • Saara 5.1.2019 at 16:51

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla, ainakin Muhussa ja Saarenmaalla.

 • Mertsu 5.1.2019 at 19:34

  My city hotel on huippu hotelli 🙂

 • Seppo 6.1.2019 at 13:59

  En ole käynyt Tallinnassa, vanhaa kaupunkia haluain käydä katsomassa kesäaikaan.

 • Tuo ei ole sama kauppahalli, joka Hilton hotellin vieressä. Tuntuu olevan kuvista päätellen hyvin paljon modernimpi. Hiltonin lähellä oleva on sellainen enemmän neuvostotyylinen. Tallinna elää ja uudistuu.

 • Minna 6.1.2019 at 18:30

  Vanhaan kaupunkiin kannattaa aina käydä tutustumassa 🙂

 • Neea 6.1.2019 at 19:06

  Tallinnassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Löytyy monia liikkeitä, mitä ei löydy esimerkiksi Suomesta.

 • Mira / Blinger Shimmer -blogi 6.1.2019 at 19:46

  Itse olen käynyt Tallinnassa vain kaksi kertaa melko pikaisesti – harmi kun täältä meiltä kestää jo Helsinkiin pääsy useamman tunnin :/

 • Nea 6.1.2019 at 19:50

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla ?

 • Nina 6.1.2019 at 21:56

  Vanha kaupunki on ehdoton lempparini =).

 • Nanna Leskinen 6.1.2019 at 22:40

  Teletorni on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vanha kaupunki on myös ihana, paljon pikku liikkeitä ja tunnelmallista.

 • Marjo 6.1.2019 at 22:43

  Tämä on minulla ollut jo ”must to see” -listalla vähän aikaan. Varmasti tässä keväällä käyn täällä. Tuon antiikkipuoli minua kiinnostaa erityisesti. Tuosta sinun kuvasta bongasin jo kaksi mielenkiintoista juttua, jotka olisin varmasti raahannut mukanani kotiin 😀 Totta kai myös virolaista käsityötä olisin katsellut ja syönyt hyvin.

  Vinkkaan Rummu Karjäär mystinen louhos, jonka vesi on täyttänyt. Paikka on äärimmäisen mielenkiintoinen ja tästä pääset lukemaan mitä kirjoitin siitä omassa blogissani syksyllä. https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2018/09/rummu-karjaar-mystinen-louhos-ja.html

  MInua kiinnostaisi myös tulevaisuudessa tehdä kartanokierros Viron entisissä kartanoissa. Totta kai myös saaret Muhu, Saarenmaa jne. kiinnostaisivat.
  Virossa on niin paljon kaunista nähtävää.

  • Annukka Vuorela || @happyannukka 15.1.2019 at 11:42

   Minäkin olisin raahannut vaikka mitä mukaan, jos olisi ollut joku millä tuoda ne Suomeen. Kannattaa siis lähteä autolla liikkeelle. 🙂

 • Helena 7.1.2019 at 06:59

  Tänäkin vuonna jäi upea Tallinnan joulutori kokematta eli sitä suosittelen ja edotellaan taas ensi vuotta!

 • NannaS 7.1.2019 at 09:26

  Saaret kiinnostaisivat 🙂

 • Anna | Tämä matka -blogi 7.1.2019 at 15:00

  Tuolla torilla en olekaan käynyt. Joulun alla kävin kyllä sillä suurella joulutorilla ihmettelemässä ja sekin oli oikein mielenkiintoinen paikka.
  Tähän on tullut jo niin paljon vinkkejä, että en tiedä mitä lisäisin. Paterei on kiinni ilmeisen lopullisesti, joten sinne ei pääse enää seikkailemaan. Lennusadam nyt ainakin kiinnostaa luultavasti kaiken ikäisiä.
  PS: Lippuja en tarvitse, jos arpaonni nyt sattuisi suosimaan 🙂

 • JennaO 7.1.2019 at 15:24

  Tahtoisin tutustua saariin! Ne on vielä kokematta.

 • Ida 7.1.2019 at 15:34

  Pärnu ehdottomasti 🙂

  • Annukka Vuorela || @happyannukka 14.1.2019 at 10:45

   Hei, onneksi olkoon, voitit lippupaketin Matkamessuille. Toimitan liput sähköpostiin.

 • Hanna 7.1.2019 at 16:30

  Näyttää ihan mahtavalta! Telliskiven alue on vielä sellainen osa Tallinnaa joka on itselläni koluamatta. Tässä on taasen yksi syy miksi pääkaupunkiseudulla asuminen olisi mukavampaa, matkalle lähtöön ei tarvitse varata extra 3-4h matkustusaikaa Jyväskylästä asti! 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 • Terhi/Puikolta pudonnut 8.1.2019 at 09:16

  No siis haluaisin ylipäätään päästä taas Viroon, kun sielä tulee käytyä niin harvoin. Erityisesti käsityötarvikekaupst kiinnostaisi 🙂

 • Elli 8.1.2019 at 10:45

  Kerran käytiin Tallinnassa baletissa, se oli ihana kokemus ja myös hyvin edullinen!

 • Milla 8.1.2019 at 11:21

  Kannattaa käydä Tallinnassa joulun alla, sillä joulutori on upea kokemus 🙂

 • Kati 8.1.2019 at 13:58

  Käyn ostamassa Virosta lähes vuosittain uudet kengät ? Matka vinkkini on tutkia ostoskeskusten salat ja löytää uniikit popot talveksi! Lempparini on ülemiste, jonne pääsee kätevästi keskustasta sporalla. Seuraava Viron reissu tiedossa tammikuun lopulla ?

 • Mona Vekka 8.1.2019 at 19:58

  Vanha kaupunki ja sen kahvilat ovat aivan ihania!? Haluaisin päästä näkemään myös Viroa laajemminkin kuin vaan Tallinna!

 • Kimi 8.1.2019 at 21:33

  Lemnusadam oli mielenkiintoinen samoin kuin nyt ilmeisesti jos suljettu paterein vankila

 • Martta / Martan matkassa 8.1.2019 at 23:53

  Hauska sattuma luin juuri eilen tästä kyseisestä torista! Olipa kiva heti nähdä kuvia lukea siitä vähän enemmän, ehdottomasti käyn tuolla ensi kerralla. Kävin juuri välipäivinä Virossa ja kävimme katsomassa Jägalan putouksia, suosittelen KGB-museota Viru-hotellissa!

 • Pirkko 10.1.2019 at 09:56

  Vanhaan kaupunkiin tutustumiseen kannattaa varata aikaa!

 • Ruskarouva 10.1.2019 at 14:26

  Vanha kaupunki kävellen halki 🙂

 • Helmi 10.1.2019 at 20:47

  Saaret ja vanhakaupunki 🙂

 • Make 11.1.2019 at 09:23

  Saarenmaa ja kylpylät kiinnostaisi kun siellä ei ole tullut käytyä.

 • Sirkkuli 12.1.2019 at 22:45

  Saarenmaa 🙂

 • Viola 13.1.2019 at 11:42

  Vanhaan kaupunkiin olisi mukava tutustua tarkemmin?

 • Leave a Reply

  ×