Kuuman kelin pelastus – aprikoosi-kookosvesimehujää

3.6.2018 8 Comments

 

Olen todellakin kesän lapsi, syntynyt juuri kesän kynnyksellä, ja nämä viime viikot ovat saaneet kuin uudesti syntyneeksi. Kylmä mehujää viilentää täydellisesti, mutta usein kaupan mehujäistä jää suuhun sokerinen maku. Mehujäiden tekeminen itse onkin tosi helppoa ja saa tehtyä juuri omaan makuun sopivia.


 

Makea ja suolainen yhdessä vievät kielen mennessään.

 

Meillähän on ollut täällä ihan helteitä. Eilenkin mittari näytti 27 astetta ja oli oikeasti kuuma. Kesäisin lämpö herättelee myös jäätelöhampaan, ja jäätelöt maistuvatkin erityisen hyvältä juuri kesäisin. Näillä helteillä, joita meillä on ollut, kylmä virkistää sekä kehoa että mieltä. Kuumalla ilmalla kyllä muistaa juoda, itseasiassa tulee juotua aika paljonkin. Hikoilu ja lisääntynyt veden juonti saa aikaan heikon olon, jos ei muista syödä suolapitoisia ruokia. Kookosvesipohjaisissa mehujäissä viilennys ja suolan saanti ovat samassa paketissa, ja kaiken kukkuraksi se maistuu hyvältä. Ainakin itse rakastan kontrasteja eri makujen välillä, jolloin makea ja suolainen yhdessä vievät kielen mennessään.

 
kookosvesi_mehujää_ikkunalla5
kookosvesi_mehujää_ikkunalla2
 

Onko kookosvesi tuntematon? Moni on varmasti kuullut puhuttavan kookosvedestä, mutta kaikkien mukaan se ei vielä ole lähtenyt. Maultaan kookosvesi ei maistu itse kookokselta, maku on enemmänkin suolainen ja melko neutraali, ehkä hieman pähkinäinen. Itse en tykkää kookosveden mausta yksistään, mutta vähän lisäämällä siihen vaikka sitruunamehua tai jotain muuta mehua, siitä tulee oikein erinomainen janojuoma kuumiin päiviin.

 

”Kookosvesi on luonnon oma täydellinen urheilujuoma, jossa on luonnostaan juuri oikea määrä elektrolyyttejä. Se on täydellinen nesteyttäjä ja janon sammuttaja. Luontaisesti vähäkalorinen kookosvesi on valmistettu parhaista valikoiduista vihreistä kookospähkinöistä. *

 
kookosvesi_mehujää_ikkunalla3
 

Mehujään valmistaminen on helppoa. Tosin kookosvesi jäätyy suolaisuuden vuoksi hieman hitaammin kuin esimerkiksi pelkkä mehu, joten se kannattaa huomioida valmistusajassa.

 

Aprikoosi-kookosvesimehujää

 

5 dl kookosvettä

1 dl aprikoosipyrettä

agave-siirappia

kiwi-hedelmiä

mustikoita

 
kookosvesi_mehujää_ikkunalla4
 

Kuori kiwit ja puolita ne. Viipaloi puolikkaat hedelmät ja laita mehujäämuottien pohjalla pari viipaletta kiwiä. Mausta kookosvesi maun mukaan agave-siirapilla. Itse käytin n. 2 rkl siirappia tuohon 5 dl kookosvettä. Kaada makeutettu kookosvesi muotteihin niin, että kiwit juuri peittyvät. Pakasta, kunnes on jäätynyt. Kun kiwien päälle kaadettu kookosvesi on jäätynyt, laita muotteihin pari mustikkaa ja kaada päälle kookosvettä. Pakasta taas. Lopuksi sekoita loppuun kookosveteen aprikoosisose sekaan ja kaada muotteihin. Pakasta.

 

Itselläni meni pakastusprosessiin vuorokausi, mutta en todellakaan ollut koko ajan vahtimassa, että onko mehujäät tarpeeksi pakastuneita, vaan tarkastusten välillä saattoi olla jopa 6 tuntia.

 

Yksi viime päivien parhaimpia hetkiä onkin ollut istahtaa parvekkeelle, nostaa jalat ylös, avata matkalehti ja nauttia kookosvesimehujäätä.

 
kookosvesi_mehujää_ikkunalla
 

Millasia hellesäiden helpotuksia teillä on?

8 Comments

 • Maisa80 3.6.2018 at 20:56

  Mehujäät on helteellä ihan jees, mutta vielä ei ole tullut mehujäätä syötyä. Juon helteellä kivennäisvettä mielellään, jotenkin silloin pelkkä vesi ei maistu. En ole kuullut aiemmin kookosvedestä. Voi olla hyvääkin. Mehujääresepti kuulostaa mielenkiintoiselta! ?

  • Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:08

   Tykkään itsekin juoda välillä kivennäisvesiä, ja joskus aikoinaan niissä oli suolojakin, jotka oli helteellä hyväksi. Nykyään aika harva kivennäisvesi sisältää enää suoloja.

 • NelliL 4.6.2018 at 12:13

  Hauskat hymynaamat vilkkuu siellä mehujäissä 🙂 Meillä myös tehdään erilaisia mehujäitä kesällä, useimmiten kyllä jogurtti-jäätelöitä.

  • Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:11

   Jogurttijäätelö on kyllä herkkua. Teen välillä itsekin siitä jädeä.

 • Mari_Shopaholic 4.6.2018 at 19:35

  Oi mikä herkku, näyttää niin hyvältä!

  • Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:15

   Kannattaa kokeilla tehdä näitä. Niitä voi sitten maustaa oman maun mukaan.

 • Marjo 6.6.2018 at 11:14

  Kookosvesi on tuttua ja nämä sinun tekemät mehujäät näyttävät ihan herkullisilta.
  Olen itse syönyt nyt helteillä luvattoman paljon jäätelöä mutta on ainakin viilentänyt
  mukavasti. Ihan hyvä, että pahimmat helteet ovat hetkeksi väistyneet.
  Pieni sadekin tekisi hyvää luonnolle.

  • Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:16

   Onneksi nyt on hieman satanut parina edellisenä päivänä, mutta kunnon rankka sade kyllä virkistäisi ilmaa. Itse olen jäänyt koukkuun Daim-tuutteihin, mutta pakko pitää kohtuus niissä.

  Leave a Reply

  ×