5 vinkkiä Pärnuun

Pärnu oli ihanteellinen paikka pieneen pysähdykseen.Jos kaipaa rentoutumista, olemista ja rannalla löhöilyä suhteellisen lähellä Suomea Pärnu on siihen oivallinen paikka. Vanhan kaupungin kaduilta löytyi ihania kahviloita, joissa seurata kesäkaupungin menoa.

1. Pärnun ranta

 

Ensimmäisenä vinkkinä on monille varmasti ensisijainen syy matkustaa Pärnuun, eli ranta. Tuo ranta, jota riittää lähes kahden kilometrin verran. Matala ranta mahdollisti pitkälle horisonttiin kävelemisen jopa vähän lyhyempien kohdalla. Iltaisin meren ollessa tyyni, auringon lämmittämässä rantavedessä oli rauhoittavaa kahlata.

 

Viikonloppuisin aurinkoisina päivinä ranta on täynnä elämää. Perheet tulevat viettämään aikaa, ystävät kokoontuvat vaihtamaan kuulumisia ja rannalla järjestetään erilaisia tapahtumia. Sunnuntaina jouduttiin jopa hieman etsimään paikkaa, johon mahdumme, mutta maanantaina ranta olikin jo melko hiljainen, vaikka lämpötila huiteli siellä lähempänä 25 astetta. Aurinkotuolien vuokraajat olivat poissa ja muutama, kenties kylpylämatkailija, oli eksynyt rannalle.

 

Pärnun ranta ei näyttävyydessään juurikaan hävinnyt Etelä-Euroopan lomakohteiden rannoille.

 
5-vinkkiä-Pärnu8
 

Pärnun ranta ei näyttävyydessään juurikaan hävinnyt Etelä-Euroopan lomakohteiden rannoille, mutta tuntui, ettei rannan potentiaalia oltu oikein osattu hyödyntää esimerkiksi palvelujen suhteen. Rantaa reunusti kävelykatu, josta löytyi muutama ruokarekka, joiden tarjonta oli lähes poikkeuksetta samaa; lettuja, kahvia, jäätelöä. Kuumana rantapäivänä raikas salaatti olisi maistunut, mutta tarjolla oli vain R-kioskin lämmitetty paniini. Onneksi sen seuraksi sentään sai kylmän lonkeron. Tarjonta oli heikkoa, mutta hinnat suhteellisen korkeat, samaa luokkaa kuin Suomessa.

 

Palvelujen puutteesta huolimatta ranta on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, varsinkin lapsiperheille, sillä rannan tuntumasta löytyi paljon erilaisia aktiviteettejä perheen pienimmille. Ja vaikka lapsia ei olisikaan, rannan tuntumasta löytyi mm. mini-golf-ratoja, jotka olivat riittävän haastavia myös isommille, mikäli pelkkä rannalla makoilu ei riitä.

 

2. Coctailit Hotelli Hedonin terassilla

 

Aivan rannan tuntumasta löytyy Hedon Hotel&Spa. Kylpylään emme tällä kertaa päässeet tutustumaan ja illallissuunnitelmat oli jo sovittu muualle, mutta alkujuomat, eli perinteiset lomacoktailit, kävimme nauttimassa hotellin yhteydessä olevan ravintolan terassilla. Pinacolada oli täydellisen täyteläinen, sillä olihan se tehty vaniljajäätelöön, eikä mihinkään purkkikermavaahtoon. Eikä ystäväni mansikkamargaritassakaan ollut mitään valittamista. Mausta ja koostumuksesta pystyi päättelemään, että blenderissä on pyörineet pakastemansikat, eikä ainoastaan mansikkasiirappi. Hintataso oli hieman yleistä hintatasoa korkeampi, mutta hieman edullisempi kuin Suomessa, tai ainakin pääkaupunkiseudulla. Palvelussa olisi ollut hieman parantamisen varaa, sitä joutui odottamaan. Illallisen jälkeen olisimme menneet toisille drinkeille, mutta ravintola oli ilmeisesti menossa kiinni. Olisi ollut mukavaa, jos joku olisi siitä tullut sanomaan, eikä olisi vaan turhaan istuttu odottamassa.

 
5-vinkkiä-Pärnu9
 

Haluan liikkua myös lomalla. En sen vuoksi, ettei yhtään treeniä saa jäädä väliin, vaan sen vuoksi, että liikunnasta tulee hyvä olo.

 

3. Tervise Paradiis kuntosali

Haluan liikkua myös lomalla. En sen vuoksi, ettei yhtään treeniä saa jäädä väliin, vaan sen vuoksi, että liikunnasta tulee hyvä olo. Kävelyä toki tuli loman aikana paljon, mutta sopivasta omien rajojen testaamisesta saa toisenlaisen hyvänolon tunteen. Tervis Paradis vesipuiston yhteydessä oleva kuntosali yllätti meidäat tasollaan. Salin laitteet eivät olleet suoraan 80-luvulta, ja harjoittelua varten käytettävissä oli kaikki mahdolliset laitteet sekä kaikki mitä voisi kuvitella tarvitsevansa toiminnalliseen harjoitteluun. Eikä treeniä oltu hinnalla pilattu, neljällä ja puolella eurolla pääsi sisään.

 

Treenin jälkeen suuntasimme suoraan rannalle, mutta sitä ennen oli saatava jotain ruokaa. Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, ruokatarjonta rannalla oli melko heikko. Onneksi vesipuiston yhteydessä olevasta kahvilasta sai ruokaa, jota ei myöskään oltu hinnalla pilattu. Ystäväni keittokulho maksoin parisen euroa. Lisäksi pienen, mutta riittävän, salaattibuffeen sai alle neljällä eurolla.

 
5-vinkkiä-Pärnu
 

4. Kahvila-leipomo Elleni

 

Olisin kaivannut Pärnussa enemmän vaihtoehtoja terveellisemmistä, ja erityisesti raikkaammista, ruuista. No kahvila Ellenin vitriinit olivat kaiken kaikkiaan kaukana terveellisestä, vaikkakin sokerihampaan kolotukseen kyseinen paikka olisi taivas. Vähän niinkuin tiskin alta tarjolla oli edullisesti vihersmoothiet, jotka onnellisina nautimme ennen treeniä.

 

Kahvilan seiniä koristi modernit taideteokset, jotka yhdessä vanhojen kalusteiden kanssa loivat mielenkiintoisen ja kotoisan tunnelman kahvilaan. Tuonne kahvilaan haluan vielä palata nauttimaan jonkun vitriinin herkullisista kakkupaloista.

 
5-vinkkiä-Pärnu7
5-vinkkiä-Pärnu6
5-vinkkiä-Pärnu10
 

5. Cafe & Brasserie Ephesus

 

Unique taste, good times!

 

Sunnuntai-iltana Pärnu oli rauhoittunut viikonlopun vilinöistä. Heitä, jotka kuitenkin olivat päätyneet seikkailemaan vanhan kaupungin kaduille, oli mukava katsella lasillisen kuohuvaa ja kakkupalan kanssa.

 
5-vinkkiä-Pärnu3
5-vinkkiä-Pärnu4
 

Jos tarkoituksena on juhlia pitkän kaavan mukaan, ei Pärnu siihen ole paras mahdollinen paikka, vaikkakin rannalla järjestetään myös bileitä. Tai mikäli kaipaa kauas suomalaisesta kulttuurista, silloin Pärnu ei ole oikea valinta. Välillä oli vaikea muistaa, ettei oltukaan Suomessa, sillä ympärillä melkein poikkeuksetta puhuttiin suomea.

 

Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin Hotelli Villa Ammenden (kaupallinen yhteistyö) illallisesta, jota ehdottomasti suosittelen, mikäli herkuttelu mahtuu aikatauluun.
 

Mistä löytyy teidän suosikkirannat?

 

12 Comments

 • Mira / Blinger Shimmer -blogi 21.7.2018 at 10:49

  Itse en ole mikään auringonpalvoja, joten en tähän asti ole kovinkaan kauaa rannoilla viihtynyt jos ei sitten siinä sivussa ole muuta aktiviteettia ollut xD

  • Annukka || Ikkunalla 24.7.2018 at 12:38

   Itsekään en oikein jaksa paikoillani vain maata, vaikka rannalla viihdynkin hyvin. Tai enemminkin viihdyn ulkona jonkin aktiviteetin parissa. Päiväunet kyllä on kiva ottaa auringossa, mutta siinäkin on se palamisen riski.

 • Minna M 22.7.2018 at 08:03

  Pärnu on tuttu paikka käymme siellä ainakin kerran vuodessa, koska äidilläni on miehensä kanssa siellä asunto. Sopiva kohde meidän budjettimatkalle. Lomaperinteisiin kuuluu britakakku Ellenissä. Toki rannalla ollaan aina kun säät sallivat. Tervis Paradiis kylpylässä käydään myös. Onhan meillä 4 lasta ja itsekin tykkään. Postauksestasi voisi tulla matkakuume. Siihen on onneksi helpotusta luvassa huomenna. Pärnu ja ehkä myös Haapsalu ja Riika kutsuu!

  • Annukka || Ikkunalla 24.7.2018 at 12:39

   Oi Riikan lähellä on Jurmalan ranta, ja se on kyllä myös kokemisen arvoinen paikka. Suomessa kun tollaisia rantoja pahemmin Yyterin lisäksi ole.

 • Mia 22.7.2018 at 17:56

  Hienoja kuvia! Pärnu kiinnostaa kyllä, paljon hyvää kuullut siitä.

  • Annukka || Ikkunalla 24.7.2018 at 12:39

   Kiitos. 🙂

 • Mira Rinne 23.7.2018 at 23:14

  Ihanat maisemat! Oma ultimate favorite löytyy Porin Yyteristä (tuntuu kuin ulkomailla olisi) heti Espanjan jälkeen 🙂

  Mira | http://www.fashionpoetry.eu

  • Annukka || Ikkunalla 24.7.2018 at 12:41

   Yyterissä ei ole tullut käytyä vuosiin. Välillä ollaan katsottu esim. juhannukseksi mökkiä sieltä, mutta ollaan oltu aina liian myöhässä tai vaihtoehtona olisi monen tonnin huvila, joka ehkä on vähän liikaa.

 • Virpi/Hätälasku matkablogi 26.7.2018 at 22:04

  Pärnussa en ole käynyt, mutta olen kuullut paljon hyvää ja juurikin rannasta, että lähellä Suomea mainio kohde viettää rantalomaa ”etelän malliin” 🙂 Täytyy kyllä joskus lähteä Pärnuun tutkimusmatkalle, aivan kiehtovalta paikalta vaikuttaa.

 • Pirkko / Meriharakka 27.7.2018 at 10:33

  Jotenkin emme ole Virossa Tallinnaa ja Saarenmaata kauemmas päässeet. Vielä meitäkin vanhemmat sukulaiset ovat kait käyneet Pärnussa aika useinkin, ehkä siitä on jäänyt mielikuva siitä, että sinne vasta sitten joskus, vanhempana – mutta kaipa tuolla rannalla kelpaisi kävellä jo nuorempanakin 🙂

 • Teija / Lähdetään Taas 30.7.2018 at 09:32

  Pärnussa onkin pitänyt jo pitkään käydä, mutta ei ole koskaan tullut valituksi, kun on tehty varsinainen kohdevalinta. Hyviä vinkkejä, kiitos näistä! Täytyy pistää korvan taakse 🙂

 • Satu-Johanna Bom 2.8.2018 at 11:21

  Pärnussa en ole käynyt ikinä. Aina meinattu, mutta sitten skipattu… ehkäpä ensi vuonna!

 • Leave a Reply

  ×